hirdetés

GASZTRO

Villámgyors édességet szeretnél? Íme a túrófánk!

Egy tömény leves után (pl. bab, lencse, gulyás) szuper ebéd lehet, de akár nasinak is tökéletes.
Dóri receptje a Főzni jó, sütni még jobb blogon - szmo.hu
2016. november 06.

hirdetés

Azért szeretem igazán, mert nem olyan nehéz, olajos, mint a szalagos fánk vagy a csöröge. Ráadásul az elkészítése is sokkal egyszerűbb az egyéb fánk típusoknál.

Nálunk nagyon gyakori vendég egész évben Sárgabaracklekvárral, csoki- vagy vaníliaöntettel isteni!turofank2

Hozzávalók

250 g túró

8 ek rétesliszt

4 tojás

hirdetés

2 dl tejföl

fél cs. sütőpor

1 kanál cukor

1 csipet só

3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

Elsőként a tojásokat válaszd ketté és a tojásfehérjét verd kemény habbá. A túrót keverd ki a tojássárgájával, a tejföllel és a cukorral.

A liszthez add hozzá a sütőport és a sót, majd dolgozd bele a tejfölös keverékbe. Végül a habbá vert tojásfehérjét is forgasd bele óvatosan a tésztába, de vigyázz, hogy nehogy összetörjön.turofank3

Melegítsd meg az olajat, majd egy kanál segítségével adagolj kisebb kupacokat a tésztából. Bő olajban, közepes lángon süsd aranybarnára a fánkocskákat, majd szedd papírtörlőre. Tálald lekvárral, vagy ízlés szerint porcukorral, gyümölcsöntettel!

Még több hasonló receptért, keresd a FŐZNI JÓ? SÜTNI MÉG JOBB blogot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk