/gasztro/verfarkas-sutemeny/
NULL
hirdetés

GASZTRO

Vérfarkas-sütemény

Különösen mindenszentekre, jellemezes bulikba, születésnapokra ajánljuk az egyedi desszertet.
Szabó Anita receptje a TücsökBogár blogon - szmo.hu
2013. október 29.

hirdetés

Ez az egyedi sütemény három részből áll. Az alapja egy csokis muffin, ami egy különleges vajkrémmel van bevonva, és ehhez jönnek azok a díszítőelemek, amelyek által a vajkrémes muffinból mini vérfarkas desszert lesz.

Hozzávalók a csokis muffinhoz:

10 dkg vaj

12,5 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 citrom reszelt héja

hirdetés

2 db tojás

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 dl tej

csipet só

20 dkg csoki

Elkészítése :

A vajat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat , a vaníliát , sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű, a sütőporos lisztet a tejjel felváltva apránként hozzákeverem. Legvégül a csokicseppeket forgatom bele. 16 kicsi vagy 12 db nagy muffinpapírral bélelt formában rakosgatom.

Hozzávalók az olasz habcsókvajkrémhez:

17,5 dkg cukor

40 ml víz

3 db tojásfehérje

20 dkg vaj

1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítése:

A cukrot a vízzel sziruppá főzöm 5 perc alatt. A tojásfehérjéket habbá verem , amikor már majdnem jó, akkor lassan adagolva hozzáadom a cukorszirupot. A robotgép habverőit, keverő karokra cserélem. Hozzáadom apránként a kis kockára vágott vajat. 10 percig a legmagasabb fokozaton keverem. Nekem először becsomósodott, de nem kell megijedni, 10 perc elteltével csodaszép sima krémet kapunk. A legvégén adom hozzá a vaníliát.

DSC02306DSC02308

Piros marcipánnal beburkoljuk az ék helyét

Hozzávalók a vérfarkas süteményhez:

1 adag csokis muffin

1 adag olasz habcsók vajkrém

10 dkg étcsokoládé

12 db mini mályvacukor

piros marcipán

színes csokigolyó

Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni. A vajkrémből 1 evőkanálnyit félreteszünk, mert szükségünk lesz rá a fogak kialakításánál. A többihez a legmagasabb fordulatszámon két perc alatt hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. A lehető legkisebb lyukú, csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük. A mályvacukrokból kivágunk egy ék alakot, az éket kettévágjuk, ezek lesznek a fülek, a maradvány pedig a száj. Piros marcipánnal beburkoljuk az ék helyét. A füleket és a szájat a helyükre illesztjük.

A habzsákból a krémmel "szőrszálakat" húzunk a fejre. Kívülről haladunk befelé, teljes köröket fedünk be, mielőtt a következő sornak nekilátnánk. Legvégül a száj fehér részét vonjuk be. A fülre pedig a közepe aljától indulva húzzunk egyenes csíkokat. A száj szélére a fehér krémmel készítsünk fogakat. A színes csokigolyókból tegyük rá a szemeket és az orrot.

DSC02311

A füleket és a szájat a helyükre illesztjük.DSC02353verfarkas

További finom recepteket a TücsökBogár blogon ITT találtok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
GASZTRO

Íme a tökéletes rántott csirke receptje: a megszokott hozzávalókon kívül kell hozzá egy kis fizika is

Bárki elkészítheti otthon, csak pár apróságra kell nagyon odafigyelni.
A címkép illusztráció: Unsplash/Gabe Pierce - szmo.hu
2020. szeptember 19.

hirdetés

Ropogós panír, puha bőr és szaftos hús - nagyjából ez a jó rántott csirke titka. De vajon hogyan lehet egy mezei jó rántott csirke helyett tökéletes rántott csirkét készíteni? A Popular Science szerint a megszokott hozzávalókon kívül szükség lesz egy kis fizikára is, hogy minden idők rántott csirkéjét elkészítsük.

Ahány ország, annyi rántott csirke recept: a koreaiak például az édes és fűszeres kocshudzsang szószban kétszer is átsütött csirkére esküsznek, míg a hawaii szakácsok rizslisztbe vagy édesburgonya keményítőbe forgatják a combokat és szárnyakat. Izraelben ehhez képest egy jókora darab kicsontozott rántott csirkemell a kedvenc, amit vékonyra klopfolnak, majd a magyarokhoz hasonlóan lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatva sütnek ki.

A lap szerint a tökéletes rántott csirkéhez nyolc egyszerű lépésen át vezet az út. Ezek pedig sorrendben:

1. Fűszerezzük a lisztet!

Adjunk bátran sót és borsot a liszthez. Míg a legtöbb esetben a fűszereket legkorábban a zsemlemorzsához adják, ne habozzunk ízesíteni már a lisztet is. Fontos lépés lehet a liszt sózása ahhoz, hogy a végén kellően lédús és finom legyen a csirkehús.

hirdetés

2. Megfelelő olajat válasszunk!

Lehetőleg semleges ízű és magas füstölési pontú olajban süssük ki a rántott csirkét. Amint az olaj ugyanis eléri a füstölési pontot, elkezd bomlani, és ez hatással lehet a csirke ízére. Mivel a jó rántott csirkét nagyjából 160 fok körüli hőmérsékleten sütik, lehetőleg olyan olajat válasszunk, aminek a füstölési pontja 200 fok felett van. Így marad kellő játékterünk, ha véletlenül túlhevítenénk az olajat.

3. Csak szobahőmérsékletű húst süssünk!

Nagyjából 20-30 percig hagyjuk állni a húst szobahőmérsékleten, mielőtt nekilátunk a panírozásnak és a sütésnek. Ezzel megakadályozzuk, hogy a panír jóval előbb készre süljön, mint a hús, vagyis ezzel a trükkel sokkal egyenletesebben tudjuk majd sütni a csirkét.

4. Közvetlenül a sütés előtt panírozzunk!

Ha jóval a serpenyőbe kerülés előtt panírozzuk a csirkét, a liszt könnyen nyúlóssá, gumiszerűvé válhat. Igazítsunk mindent az olajhoz: ha már forrón rotyog, akkor mártsuk a húst előbb a tojás és a tej keverékébe, majd utána a lisztbe. Mielőtt a serpenyőbe kerülne, okvetlenül rázzuk le a felesleges lisztet a csirkéről, hogy ne gyűljön és égjen össze a massza az olajban.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
GASZTRO

Mind rosszul sütjük a bacont II. Erzsébet séfje szerint

A mesterszakács szerint a legtöbben elkövetnek egy óriási hibát baconsütés közben.
Fotó: Illusztráció (Pexels) - szmo.hu
2020. december 12.

hirdetés

Ha valaha is foglalkoztatott a gondolat, hogyan is eszi egy királynő a bacont, akkor íme a válasz: II. Erzsébet korábbi séfje most elárulta, milyen a bacon királynő módra, azaz tökéletesen ropogósra sütve.

Jeff Baker díjnyertes szakács, aki korábban magának II. Erzsébetnek is főzött most a tökéletes baconről rántotta le a leplet. Tapasztalatai szerint a legtöbb ember rosszul süti, egy lényeges körülményt ugyanis elront: túl sok zsírban, hideg serpenyőben és túl sokáig sütik.

Márpedig a tökéletes bacont rendkívül forró serpenyőben kell sütni nagyon rövid ideig, 1-1 percig oldalanként.

Ettől lesz tökéletesen ropogós, a magas hőfoktól pedig kicsit karamellizálódik is, így sokkal ízesebb lesz a bacon. Alá csupán egy kevés zsiradékot kell tenni, a többi úgyis kisül majd a szeletekből. A túl sok zsírral csak megszívja magát, lassú sütéssel és nem megfelelő hőfokú serpenyővel pedig nem fog ropogósra sülni a bacon, inkább zsírban tocsogó és puha lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
GASZTRO

A Disney nyilvánossá tette kedvelt édességük receptjét

A fagyasztott desszert elkészítése könnyebb, mint azt gondolnánk.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. április 12.

hirdetés

Ha valaha is jártál Disneyland-ben, akkor nagy esély van rá, hogy már kóstoltad a nagy népszerűségnek örvendő „Dole Whipet”. A Dole Whip a Disney hivatalos fagyasztott desszertje, ami csak a meseparkokban és a cég által üzemeltetett üdülőhelyeken kapható – írja a Mirror.

Először 1986-ban mutatták be Disneyland Adventureland részén egy Tiki bárban, és mivel hatalmas sikert aratott, a mai napig fent van az étlapon.

Ha még nem volt lehetőséged megkóstolni, akkor itt a lehetőség, hogy megtedd. A Disney először tette nyilvánossá a receptet, amit otthon is könnyedén elkészíthetünk.

Rendkívül egyszerűen elkészíthető, mindössze három összetevőre van szükségünk. A hagyományos ízvilág eléréséhez a Disney szerint egy nagy gombóc vanília fagyi, 120 ml ananászlé és két csésze fagyasztott ananász kell.

Az összes hozzávalót egy turmixgépbe kell tenni, majd addig kell keverni, míg krémes állagot nem kapunk.

hirdetés

Lapozz a posztért:



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
GASZTRO

Elárulta a titkos receptjét az igazi bolognai spagettinek egy olasz séf

Az egyik legfontosabb tanács, hogy soha ne adjunk olajat a főzővízhez.
képünk illusztráció, fotó: Pixabay/RitaE - szmo.hu
2020. december 08.

hirdetés

A világ talán legnépszerűbb konyhája az olasz, de mégis sokan hibásan készítenek el olyan látszólag egyszerű ételeket is, mint például a pizza vagy a spagetti. Azért, hogy a házilag készített bolognai spagetti olyan legyen, mintha egy olasz étteremben készítették volna el, néhány apró, de fontos lépést mindenképp be kell tartani, árulta el a Daily Starnak Roberto Bassi.

Az olasz séf az autentikus bolognai spagetti receptjét rögtön egy jókora meglepetéssel kezdi: a tészta ne spagetti, hanem tagliatelle (metélt) legyen.

Ezután kitér a ragura is, aminek titka a hús-zöldség arány helyes megtalálásában rejlik.

Lapozz a részletekért:

hirdetés



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: