GASZTRO

Vendégváró kosárkák juhtúróval

Még akkor is elkészülhettek vele, ha hirtelen toppan be a vendégsereg.

Link másolása

Ez az étel nagyszerű vendégváró fogás, de előételnek is szuper szerintem és mi egy könnyű vacsora keretében fogyasztattuk, így sem utolsó. Szerintem melegen fogyasztva az igazi.

kosarka2

Hozzávalók

2 db fagyasztott leveles tészta lap (előre kiszabott kisméretű téglalap alakú)

10 dkg juhtúró

1 ek zöldfűszeres sajtkrém

2 ek tejföl

bors

1,5 szál újhagyma

tökmag

Elkészítés

A fagyasztott leveles tészta lapokat szobahőmérsékleten felengedjük, majd keresztben félbe vágjuk őket. A muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, majd 170 fokra előmelegítjük a sütőt.

A töltelékhez összekeverjük a juhtúrót a sajtkrémmel és a tejföllel (annyi tejfölt tegyünk hozzá, hogy egy krémes állagú, nem túl híg tölteléket kapjunk) majd hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagymát és ízesítsük sóval, borssal a krémet.

kosarka1

A muffin formákba helyezzük bele a leveles tésztkat úgy, hogy a szélei egy kicsit kilógjanak, így kapunk majd kis kosár formákat. Ebbe kanalazzuk bele a tölteléket.

Megszórjuk a tetejét pár szem tökmaggal, majd betesszük az előmelegített sütőbe őket. Ha szépen megpirult a tészta, akkor kivehetjük a sütőből, de még egy pár percet pihentessük őket, majd vegyük ki a formából és melegen tálaljuk a juhtúrós kosárkákat.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk