/gasztro/vendegvaro-kosarkak-juhturoval/
hirdetés

GASZTRO

Vendégváró kosárkák juhtúróval

Még akkor is elkészülhettek vele, ha hirtelen toppan be a vendégsereg.

Link másolása

hirdetés

Ez az étel nagyszerű vendégváró fogás, de előételnek is szuper szerintem és mi egy könnyű vacsora keretében fogyasztattuk, így sem utolsó. Szerintem melegen fogyasztva az igazi.

kosarka2

Hozzávalók

2 db fagyasztott leveles tészta lap (előre kiszabott kisméretű téglalap alakú)

10 dkg juhtúró

hirdetés

1 ek zöldfűszeres sajtkrém

2 ek tejföl

bors

1,5 szál újhagyma

tökmag

Elkészítés

A fagyasztott leveles tészta lapokat szobahőmérsékleten felengedjük, majd keresztben félbe vágjuk őket. A muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, majd 170 fokra előmelegítjük a sütőt.

A töltelékhez összekeverjük a juhtúrót a sajtkrémmel és a tejföllel (annyi tejfölt tegyünk hozzá, hogy egy krémes állagú, nem túl híg tölteléket kapjunk) majd hozzáadjuk a karikákra vágott zöldhagymát és ízesítsük sóval, borssal a krémet.

kosarka1

A muffin formákba helyezzük bele a leveles tésztkat úgy, hogy a szélei egy kicsit kilógjanak, így kapunk majd kis kosár formákat. Ebbe kanalazzuk bele a tölteléket.

Megszórjuk a tetejét pár szem tökmaggal, majd betesszük az előmelegített sütőbe őket. Ha szépen megpirult a tészta, akkor kivehetjük a sütőből, de még egy pár percet pihentessük őket, majd vegyük ki a formából és melegen tálaljuk a juhtúrós kosárkákat.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk