/gasztro/vendegvaro-es-utravalo-falatka/
hirdetés

GASZTRO

Vendégváró és útravaló falatka

Ha már meguntátok a kakaós csigát, próbálkozzatok a sajtossal!

Link másolása

hirdetés

Ez a sajtos csiga a családunk nagy kedvence. Ha együtt utazunk valamerre vagy nagyobb összejövetel van, akkor igen fontos, hogy ez is legyen a csipegetnivalók között. Előnye, hogy fagyasztható is, így előre elkészíthető és nem kell egész nap a konyhában állni, amikor frissen szeretnénk elkészíteni, csak kicsit megvárjuk, hogy kiengedjen és máris szeltelhető, süthető. Frissen a legfinomabb, de napok múlva is (ha esetleg maradna) finom.

Hozzávalók

tésztához:

50 dkg liszt

25 dkg margarin

hirdetés

2 dl tejföl

2 tk só

1/2 csomag sütőpor

krémhez:

20 dkg margarin

25-30 dkg sajt reszelve

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrom, majd 4 cipóra osztom. Egyenként kinyújtom őket kb 20x30 cm-es méretűre. A krémhez megolvasztom a margarint a mikróban, majd a reszelt sajttal összekeverem.

Mind a 4 lapot megkenem a krémmel, majd szorosan feltekerem őket. Letakarva a hűtőbe (mélyhűtőbe) teszem őket. Akár egy éjszakára is, de ha nincs rá idő, akkor a mélyhűtő is megteszi, mert úgy lehet jól szeletelni, ha kicsit keményebb.

sajtoscsiga1sajtoscsiga2

Vékony szeletekre vágjuk (kb 3-5 mm) a csigákat. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük sütőpapírral bélelt tepsiben.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk