Vegán krémes forró csoki
1 bögre kesudió, egy éjszakára beáztatva
3 bögre víz
1/4 bögre kakaópor vagy karobpor
1 szem datolya, kimagozva
3 evőkanál juharszirup
50 g 70%-os étcsokoládé, felkockázva
1/4 teáskanál só
1 vaníliarúd kikapart magjai
A recepthez használt bögre: 250 ml-es
A kesudiót 3-4 órára vagy egy éjszakára áztassuk be. Miután megszívta magát vízzel, szűrjük le és tegyük robotgépbe vagy erős turmixgépbe. Adjuk hozzá a datolyát, a kakaóport, juharszirupot, vizet, vaníliát és sót. Turmixoljuk addig, amíg krémes, sűrű állagot érünk el. Ekkor öntsük egy lábasba és adjuk hozzá az étcsokoládét. Melegítsük addig, amíg a csokoládé elolvad. Tálaljuk azonnal, még forrón.
További vega, vegán ételekért katt: Zizi kalandjai blogra!