/gasztro/vegan-kremes-forro-csoki/
hirdetés

GASZTRO

Vegán krémes forró csoki

A tej nélküli, egészséges, sűrű csoki igazi hangulatjavító a szomorkás téli estéken.
hirdetés

Hozzávalók 4 főre:

1 bögre kesudió, egy éjszakára beáztatva

3 bögre víz

1/4 bögre kakaópor vagy karobpor

1 szem datolya, kimagozva

hirdetés

3 evőkanál juharszirup

50 g 70%-os étcsokoládé, felkockázva

1/4 teáskanál só

1 vaníliarúd kikapart magjai

A recepthez használt bögre: 250 ml-es

_MG_2123_a

A kesudiót 3-4 órára vagy egy éjszakára áztassuk be. Miután megszívta magát vízzel, szűrjük le és tegyük robotgépbe vagy erős turmixgépbe. Adjuk hozzá a datolyát, a kakaóport, juharszirupot, vizet, vaníliát és sót. Turmixoljuk addig, amíg krémes, sűrű állagot érünk el. Ekkor öntsük egy lábasba és adjuk hozzá az étcsokoládét. Melegítsük addig, amíg a csokoládé elolvad. Tálaljuk azonnal, még forrón.

_MG_2118_a

_MG_2130_a

_MG_2136_a

További vega, vegán ételekért katt: Zizi kalandjai blogra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk