Nem csak Valentin-napra tökéletes reggeli: ezzel az isteni sonkás szívvel bármelyik nap jól indulhat
Reggel, mielőtt elindultam munkába, gyorsan megsütöttem ezeket a sonkás szíveket.
Volt hozzá minden, úgyhogy hamar el is készült. Frissen az igazi, de mondjuk ideje sem volt kihűlni.
Ha lett volna időm, magam gyúrtam volna a leveles tésztát, de most jó volt a bolti is.
Kóstoljátok meg, nagyon finom!
Pláne egy pohár fehér borral karöltve! (szerk.)
- 2 csomag friss/tekercselt leveles tészta
- 100 g Prosciutto
- 50 g reszelt parmezán sajt
- 1 tojás a lekenéshez
- 1 evőkanál mák a szóráshoz
Elkészítés
A leveles tésztát kitekerjük, majd rátesszük a sonkaszeleteket és megszórjuk a parmezán sajttal. Rátesszük a másik leveles tésztát, kissé rányomjuk,majd egy éles késsel ujjnyi szélességben felvágjuk csíkokra.
A csíkokat megtekerjük spirálisan, majd szívecske formára igazítjuk. A kész szíveket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a mákkal. Előmelegített, 180 °C-fokos sütőben pirosra megsütjük. Frissen tálaljuk.