hirdetés

GASZTRO

Nem csak Valentin-napra tökéletes reggeli: ezzel az isteni sonkás szívvel bármelyik nap jól indulhat

Frissen az igazi, de ideje sem lesz kihűlni. Mutatjuk, hogyan készítheted el!
Krisztina receptje az Illéskrisz konyhája blogon - szmo.hu
2020. február 09.

hirdetés

Reggel, mielőtt elindultam munkába, gyorsan megsütöttem ezeket a sonkás szíveket.

Volt hozzá minden, úgyhogy hamar el is készült. Frissen az igazi, de mondjuk ideje sem volt kihűlni.

Ha lett volna időm, magam gyúrtam volna a leveles tésztát, de most jó volt a bolti is.

Kóstoljátok meg, nagyon finom!

Pláne egy pohár fehér borral karöltve! (szerk.)

hirdetés
Hozzávalók

- 2 csomag friss/tekercselt leveles tészta

- 100 g Prosciutto

- 50 g reszelt parmezán sajt

- 1 tojás a lekenéshez

- 1 evőkanál mák a szóráshoz

Elkészítés

A leveles tésztát kitekerjük, majd rátesszük a sonkaszeleteket és megszórjuk a parmezán sajttal. Rátesszük a másik leveles tésztát, kissé rányomjuk,majd egy éles késsel ujjnyi szélességben felvágjuk csíkokra.

A csíkokat megtekerjük spirálisan, majd szívecske formára igazítjuk. A kész szíveket áttesszük egy sütőpapírral bélelt tepsire.

Tetejüket lekenjük a felvert tojással és megszórjuk a mákkal. Előmelegített, 180 °C-fokos sütőben pirosra megsütjük. Frissen tálaljuk.



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk