Vacsora 20 perc alatt
A legtöbb esetben tartok a hűtőben bekeverve darált húst, vagy bepácolva csirkemelleket, mert az edzésből hazaérő fiamnak nem elegendő a hideg vacsora. Ezekből pedig nagyon gyorsan tudok valami finomságot rittyenteni.
4 csirkemell
50 dkg borsó
1 ek vaj
csipet barna cukor
2-3 szál menta
4 baconcsík
fokhagyma
bors
só
kevés kókusz olaj
Elkészítés
A borsót kevés vízzel, a mentalevelekkel felteszem főni. Sózom, cukrozom, borsozom. A húst a fokhagymával, sóval alaposan bekenem. (Az a jó ha legalább egy napig érlelődik…) Köré csavarok egy szalonnaszeletet, amit megtűzök fogpiszkálóval. Lassan sütöm – kevés kókuszolajon – mindkét oldalán, hogy a vastagsága miatt jól átsüljön.
Végül a borsót a kanálnyi vajjal összeturmixolom. Ha van otthon mascarpone, abból is adok hozzá két evőkanálnyit. Ennyi volt a 20 perc!
Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal!