hirdetés

GASZTRO

Vacsora 20 perc alatt

Talán már találtok a piacokon friss borsót, így nem lehet több kifogás: próbáljátok ki a csirkemellsteaket borsópürével!
Reviczky Krisztina receptje a Reviczky blogról - szmo.hu
2015. április 27.

hirdetés

A legtöbb esetben tartok a hűtőben bekeverve darált húst, vagy bepácolva csirkemelleket, mert az edzésből hazaérő fiamnak nem elegendő a hideg vacsora. Ezekből pedig nagyon gyorsan tudok valami finomságot rittyenteni.

borsopure2

Hozzávalók

4 csirkemell

50 dkg borsó

hirdetés

1 ek vaj

csipet barna cukor

2-3 szál menta

4 baconcsík

fokhagyma

bors

kevés kókusz olaj

Elkészítés

A borsót kevés vízzel, a mentalevelekkel felteszem főni. Sózom, cukrozom, borsozom. A húst a fokhagymával, sóval alaposan bekenem. (Az a jó ha legalább egy napig érlelődik…) Köré csavarok egy szalonnaszeletet, amit megtűzök fogpiszkálóval. Lassan sütöm – kevés kókuszolajon – mindkét oldalán, hogy a vastagsága miatt jól átsüljön.

borsopure1

Végül a borsót a kanálnyi vajjal összeturmixolom. Ha van otthon mascarpone, abból is adok hozzá két evőkanálnyit. Ennyi volt a 20 perc!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk