hirdetés

GASZTRO

Unicumot raktunk a fánkba, zseniális dolog történt

Jön a farsangi időszak, tessék új dolgokat kipróbálni - mi megtettük!
Görbe Pál ötlete a Serpenyő Virtuóz blogon - szmo.hu
2017. február 07.

hirdetés

Farsangi szezon van, ami egyenlő a fánkszezonnal. Nemrégiben került fel Facebookra egy videó, amiben láthattátok hogyan készül az alap szalagos fánk.

Én viszont most kicsit tovább gondoltam, és Unicum Szilvával fűszereztem meg a receptet. Így aztán még különlegesebb lesz a végeredmény!unicumos_fank3

Hozzávalók

500 g liszt

100 g vaj

200 ml tej

hirdetés

50 g élesztő

1 tojás

1 ek. cukor

1 tk. só

60 ml Unicum Szilva

borítás:

200 g csokoládés

50 g mandula

Elkészítés

A tejet langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukrot, és keverjük el benne, hogy felolvadjon. Ha ez megvan, akkor mehet bele az élesztő, ezt hagyjuk felfutni benne.

Amíg ez a folyamat lejátszódik, addig a lisztet szitáljuk a dagasztógép üstjébe, majd üssük hozzá az egész tojást, és adjuk hozzá az Unicumot és a sót. Ha az élesztő felfutott, akkor adjuk a liszthez, és a géppel 8-10 perc alatt dagasszuk meg a tésztát.unicumos_fank4

Egy órára hagyjuk magára egy meleg helyen, hogy szépen meg tudjuk kelni. Ha ezzel is megvagyunk, akkor lisztezett deszkán nyújtsuk 2 centi vastagra, és egy nagyobb pohárral szaggassuk ki, egy pálinkás pohárral pedig ezek közepét távolítsuk el.

Bő forró olajban süssük ki őket, és már mehet is rá csokoládé (ha maradt még Unicum, löttyinthettek ide is - a szerk.), majd a durvára tört mandula szemek.

Még több hasonló receptért, keresd a SERPENYŐ VIRTUÓZ blogot!

Ha tetszett a recept, oszd meg a barátaiddal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk