hirdetés

GASZTRO

Újabb finomságok a TERMINAL étlapján

Megnéztük, hogy nyár óta milyen újdonságokat kóstolhattok a TERMINAL-ban. Ismét nem csalódtunk, megmutatjuk nektek is!
Szöveg és fotó: Csákvári Péter - szmo.hu
2015. február 02.

hirdetés

A tavaszi nyitás óta a TERMINAL étterem szép kis hírnévre tett szert. Hadzsala Krisztián és Varga Roland séfek, az időutazást idéző díjnyertes belső tér és a roppant segítőkész személyzet együttese igen rövid idő alatt a legnagyobbak közé emelte a TERMINAL-t. Ennek apropójából gondoltuk úgy, hogy megnézzük, milyen újdonságokkal tudnak most szolgálni tavaly augusztusi látogatásunk óta.

Az étterem legendás gulyáslevese a helyén maradt és köszöni szépen, még mindig prémium. Az előétel fronton azonban már érdekes újdonságokat vehetünk észre. A füstölt pisztráng, ami eddig burgonyasalátával és babbal érkezett, most integrálódott egy fantasztikus Waldorf-salátakölteménybe. Nem a klasszikus értelemben vett Waldolfról beszélünk, hanem egy almás majonézhabbal, pirított dióval és zellerrel újragondolt verzióról. A hatás ugyanaz, mint az elődjénél: egyszerűen nem lehet abbahagyni, csak úgy dobálod a szádba az étel aprólékosan elkészített elemeit.

DSC_7585 Füstölt pisztráng almás majonézhabbal, pirított dióval és zellerrel

Az előételek között a másik újdonság a libamáj tortácska, aminek már a neve is bűnre csábító. Házi kalácspirítóssal és homoktövissel kapjuk a szép kis libamáj kupolát. Az állaga elmagyarázhatatlanul krémes, olyan mintha egy szobahőmérsékletű, mégis szilárd halmazállapotú fagyi lenne. A kaláccsal olyan jól kiegészítik egymást, hogy az ember legszívesebben sok boldogságot kívánna nekik.

hirdetés

DSC_7594 Libamáj tortácska homoktövissel, házi kaláccsal

A főételek körvonalai megmaradtak, azonban szezonális köntöst adtak nekik. A rizottó most sütőtökös, ami kapott szépen egy halom bébispenótot. Meglocsolták egy kis tökmagolajjal, amitől összeérnek az ízek. A halsarokban igazi kihívójára akadt minden fogás: immár az éttermi halak királya, az Omega-3-bajnok, a lazacfilé. Ezúttal konfitált babbal, fodroskellel és petrezselyem pesztóval szerepel a kínálatban. Amellett, hogy itthon ez egy nem szokványos köret-felhozatal, nagyon izgalmas és egészséges fogás. Ez az opció tehát arra, ha az ember egy kiadós lakoma után még szeretne este egy Szigetkört is futni.

DSC_7600 Sütőtök rizottó bébi spenóttal, tökmagolajjal

DSC_7616 Lazacfilé konfitált babbal, fodroskellel, petrezselymes pesztóval

A csirkevonalon is ráncfelvarrás történt. A tanyasi csirkemell kapott egy isteni körethármast a kelbimbó, a birsalmahab és a házi krokett személyében. Utóbbi világbajnok volt a régi étlapon is, ezért nem engedték el és nagyon jól tették.

Akik nem klasszikus értelemben vett éttermi étkezést kívánnak ejteni, azoknak tökéletes választás lehet a Terminal Burger, ami azért egy jól megtermett darab, ráadásul a minősége messze túlszárnyalja a street food-beli társait.

DSC_7625 Tanyasi csirkemell házi krokettel, birsalmahabbal és kelbimbóval

A desszerteknél a madártejet télre felváltotta a fehércsokis sajttorta házi sütőtök lekvárral. Leírni is szép. A legendás TERMINAL-os túrógombóc pedig nyilvánvalóan ott figyel az elsők között. Már az étterem első hónapjaiban ikonikussá vált. Aki még nem kóstolta, annak kötelező!

Tágas belső tér, a régi buszpályaudvarra emlékeztető interiőr, isteni ételek a város origójában, az Erzsébet téren. Az árak a frenetikusan jó minőséghez képest igazán barátiak, az adagok pedig pont annyira kiadósak, amennyire kell. Ez nem az a hely, ahol lelóg az ötszázforintos rántott szelet a tányérról, hanem a hely, ahol kellemes környezetben finomat lehet enni, majd jó érzéssel felállni azzal a gondolattal, hogy bármikor visszajönnénk.

TERMINAL Étterem & Bár

1051 Budapest, Erzsébet tér 11.

Nyitvatartás:

Hétfő-Szerda: 11:00 - 23:00

Csütörtök - Szombat: 11:00 - 03:00

Vasárnap: 11:00 - 23:00

Ebédmenü: 12:00 - 15:00

A konyhafőnök heti ajánlatért pedig kattintsatok IDE.

Ti jártatok már ott? Mi a kedvencetek?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk