Újabb finomságok a TERMINAL étlapján
A tavaszi nyitás óta a TERMINAL étterem szép kis hírnévre tett szert. Hadzsala Krisztián és Varga Roland séfek, az időutazást idéző díjnyertes belső tér és a roppant segítőkész személyzet együttese igen rövid idő alatt a legnagyobbak közé emelte a TERMINAL-t. Ennek apropójából gondoltuk úgy, hogy megnézzük, milyen újdonságokkal tudnak most szolgálni tavaly augusztusi látogatásunk óta.
Az étterem legendás gulyáslevese a helyén maradt és köszöni szépen, még mindig prémium. Az előétel fronton azonban már érdekes újdonságokat vehetünk észre. A füstölt pisztráng, ami eddig burgonyasalátával és babbal érkezett, most integrálódott egy fantasztikus Waldorf-salátakölteménybe. Nem a klasszikus értelemben vett Waldolfról beszélünk, hanem egy almás majonézhabbal, pirított dióval és zellerrel újragondolt verzióról. A hatás ugyanaz, mint az elődjénél: egyszerűen nem lehet abbahagyni, csak úgy dobálod a szádba az étel aprólékosan elkészített elemeit.
Füstölt pisztráng almás majonézhabbal, pirított dióval és zellerrel
Az előételek között a másik újdonság a libamáj tortácska, aminek már a neve is bűnre csábító. Házi kalácspirítóssal és homoktövissel kapjuk a szép kis libamáj kupolát. Az állaga elmagyarázhatatlanul krémes, olyan mintha egy szobahőmérsékletű, mégis szilárd halmazállapotú fagyi lenne. A kaláccsal olyan jól kiegészítik egymást, hogy az ember legszívesebben sok boldogságot kívánna nekik.
Libamáj tortácska homoktövissel, házi kaláccsal
A főételek körvonalai megmaradtak, azonban szezonális köntöst adtak nekik. A rizottó most sütőtökös, ami kapott szépen egy halom bébispenótot. Meglocsolták egy kis tökmagolajjal, amitől összeérnek az ízek. A halsarokban igazi kihívójára akadt minden fogás: immár az éttermi halak királya, az Omega-3-bajnok, a lazacfilé. Ezúttal konfitált babbal, fodroskellel és petrezselyem pesztóval szerepel a kínálatban. Amellett, hogy itthon ez egy nem szokványos köret-felhozatal, nagyon izgalmas és egészséges fogás. Ez az opció tehát arra, ha az ember egy kiadós lakoma után még szeretne este egy Szigetkört is futni.
Sütőtök rizottó bébi spenóttal, tökmagolajjal
Lazacfilé konfitált babbal, fodroskellel, petrezselymes pesztóval
A csirkevonalon is ráncfelvarrás történt. A tanyasi csirkemell kapott egy isteni körethármast a kelbimbó, a birsalmahab és a házi krokett személyében. Utóbbi világbajnok volt a régi étlapon is, ezért nem engedték el és nagyon jól tették.
Akik nem klasszikus értelemben vett éttermi étkezést kívánnak ejteni, azoknak tökéletes választás lehet a Terminal Burger, ami azért egy jól megtermett darab, ráadásul a minősége messze túlszárnyalja a street food-beli társait.
Tanyasi csirkemell házi krokettel, birsalmahabbal és kelbimbóval
A desszerteknél a madártejet télre felváltotta a fehércsokis sajttorta házi sütőtök lekvárral. Leírni is szép. A legendás TERMINAL-os túrógombóc pedig nyilvánvalóan ott figyel az elsők között. Már az étterem első hónapjaiban ikonikussá vált. Aki még nem kóstolta, annak kötelező!
Tágas belső tér, a régi buszpályaudvarra emlékeztető interiőr, isteni ételek a város origójában, az Erzsébet téren. Az árak a frenetikusan jó minőséghez képest igazán barátiak, az adagok pedig pont annyira kiadósak, amennyire kell. Ez nem az a hely, ahol lelóg az ötszázforintos rántott szelet a tányérról, hanem a hely, ahol kellemes környezetben finomat lehet enni, majd jó érzéssel felállni azzal a gondolattal, hogy bármikor visszajönnénk.
1051 Budapest, Erzsébet tér 11.
Nyitvatartás:
Hétfő-Szerda: 11:00 - 23:00
Csütörtök - Szombat: 11:00 - 03:00
Vasárnap: 11:00 - 23:00
Ebédmenü: 12:00 - 15:00
A konyhafőnök heti ajánlatért pedig kattintsatok IDE.
Ti jártatok már ott? Mi a kedvencetek?