hirdetés

GASZTRO

Új konyhaőrület: szilvás cobbler

Az új divat, a cobbler szilvás változatát mutatjuk be, de más gyümölcsből is készülhet.
Gyáfrás Zsuzsi receptje a Zsuzsi finomságai blogon - szmo.hu
2014. augusztus 14.

hirdetés

A cobbler gyorsan elkészíthető, keveset kell melózni vele, mégis egészséges desszert kerülhet az asztalra. Összefoglalva: olyan sütiről beszélünk, amikor a sütőedény aljára kerül a desszert, a tésztát pedig a tetejére kanalazzuk. A vendégek pedig örülnek a meglepetésnek, hiszen nem tudni, mit rejt a tészta. :)

szilvas2

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt

hirdetés

1 cs. sütőpor

15 dkg vaj

csipet só

15 dkg cukor

1 tojás

kevés tej (amennyit a liszt felvesz)

Töltelék:

1 kg szilva tisztítva (mag nélkül)

1 ek. cukor

1 tk. őrölt fahéj

1 tk. őrölt szegfűszeg

2 ek. étkezési keményítő (liszt)

Tetejére:

2-3 ek. barna cukor (kristálycukor)

Elkészítés

A tésztához a lisztet, cukrot, sót és sütőport összekeverjük. A vajat elmorzsoljuk a lisztes keverékkel, majd hozzáadjuk a tojást, és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Kanalazható kell, hogy legyen, nem gyúrni való. Fóliába csomagoljuk és hűtőben 1 órát pihentetjük.

A szilvát megtisztítjuk, kimagozzuk, majd tetszőlegesen feldaraboljuk. 1 kg tisztított szilvának kell lennie. Megszórjuk a cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, összekeverjük, hogy mindenhol jól bevonja. Majd megszórjuk az étkezési keményítővel vagy liszttel és szinten összekeverjük.

szilvas1

Egy tűzálló tálat (nálam jénai) kivajazunk, beleöntjük a szilvát. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd egy evőkanállal szépen csipegetünk belőle, és a szilva tetejét kirakjuk vele. A barna cukorral megszórjuk. Ha nincs barna cukor, akkor jó a kristálycukor is.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult, de persze, ha úgy látjuk, hogy még a tészta nem sült át, akkor süthetünk még rajta, csak akkor érdemes letakarni, hogy ne égjen meg. Vaníliasodóval kínáljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk