hirdetés

GASZTRO

Nem hétköznapi finomság hétköznapokra: a túrógombóc

Gulyásleves után tökéletes választás: könnyű, édes és egyszerű elkészíteni.
Colors in the Kitchen receptje a Colors in the Kitchen blogon - szmo.hu
2014. június 27.

hirdetés

A túrógombóc ezúttal egy kevés ricottával készült. Tálaljuk tejföllel, porcukorral vagy éppen házi baracklekvárral. Kinek mivel ízlik.

Hozzávalók (22 db. kisebb gombóchoz)

250 g túró

100 g ricotta

csipet só

hirdetés

1 tojás

3 csapott ek. tönkölydara (50 g)

40 g vaj+60 g (tönköly) zsemlemorzsa.

tálaláshoz porcukor, tejföl, baracklekvár

Elkészítés

A túrót a ricottával alaposan eldolgozom. Hozzáadom a villával felvert tojást, csipet sót és a darát. Összekeverem, majd egy keveset állni hagyom. Egy nagyobb lábosban sós vizet forralok közepes lángon.

Ebből a mennyiségből nálam 22 darab 20 grammos gombóc lett. Bevallom azért szeretem mérni, mert nem jó a szemmértékem és így legalább egyformák lesznek a gombócok.

DSC_1269

Sós vízben főzöm a gombócokat. Addig elkészítem a zsemlemorzsát. A vajat megolvasztom rászórom a zsemlemorzsát és 1-2 percet pirítom.

A gombócok akkor vannak meg, ha feljöttek a víz felszínére és még 1-2 percet főttek közepes lángon.

DSC_1251

A zsemlemorzsába forgatom őket és frissen tálalom tejföllel, porcukorral, lekvárral, kinek mivel ízlik. Ha netán nagy adag készült és maradna belőle, akkor hűtőből kivéve érdemes mikróban melegíteni, akkor újra puha lesz.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk