/gasztro/telifagyi-hazilag/
hirdetés

GASZTRO

Télifagyi házilag

Ne hagyjátok ki ezt a hajdan celofánba csomagolt, klasszikus csemegét!

Link másolása

hirdetés

Ha még emlékeztek a 70-es, 80-as évek klasszikus desszertjére, most otthon is retro hangulatot teremthettek. Ha pedig csak hírből hallottatok róla, próbáljátok ki!

telifagyi

Hozzávalók

a tölcsérekhez:

20 dkg liszt

hirdetés

20 dkg porcukor

20 dkg vaj

8 tojásfehérje

1 teáskanál vaníliakivonat

csipet só

a krémhez:

5 dl tejszín

25 dkg étcsokoládé (vagy fehér)

Elkészítés

A vajat a porcukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét (nem kell felverni!) és a vaníliakivonatot. Krémesre keverjük. Beletesszük a lisztet is és sima, csomómentes masszát készítünk belőle. Ostyasütőbe 1-1 teáskanálnyi masszát téve kisütjük. Ahogy a tészta kisült azonnal, még forrón tölcsérszerűen felcsavarjuk és így hűtjük ki.

telifagyi1

A krémhez a tejszínt 15 percre fagyasztószekrénybe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk kissé visszahűtjük. A tejszínből kemény habot verünk. 3 evőkanálnyit hozzákeverünk a csokoládéhoz. Ezzel kissé fellazítjuk, majd a maradék habot is beleforgatjuk.

10-es csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük a krémet, majd a tölcsérekbe nyomjuk. 1-2 órára, még jobb ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk