/gasztro/teli-finomsag-sult-alma/
hirdetés

GASZTRO

Téli finomság: sült alma

Ennyi a trükk, egyszerű a játék: Minden pillanat édes ajándék.
Hadarik Rita receptje a Rita Konyhája oldalról - szmo.hu
2015. január 03.


Link másolása

hirdetés

Nem is értem, miért készítek ilyen ritkán ilyen finomságot. Vegyünk pár szem finom, savanykás almát, vagy édeset, és töltsük meg azzal, ami a kezünk ügyébe kerül. Most mutatok egy garantáltan nyerő kombinációt.

sultalma

Hozzávalók fejenként

1 szép nagy szem alma

kis marék müzli, amiben van mandula, vagy mogyoró, és valamilyen aszalt gyümölcs is

hirdetés

1 teáskanál cukormentes szilvalekvár

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeveréses fokozaton. Az almák alját vékonyan levágjuk, hogy legyen talpuk, és sütés közben ne dőljenek el. A tetejüket szintén levágjuk, és félre is tehetjük dekorációnak.

Az almákat óvatosan kivájjuk úgy, hogy a fala ne sérüljön, ne törjön el. Megtöltjük a magos, gyümölcsös müzlivel, amit a lekvárral fedünk be.

sult-alma400

Egy tálba helyezzük az almákat, kevés vizet öntünk alájuk, és kb. 20-25 percet sütjük őket. Magában, vagy joghurttal tálaljuk.

Ha tetszett a recept, oszd meg barátaiddal!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk