/gasztro/teli-csokitorta-2/
hirdetés

GASZTRO

Téli csokitorta

A téli ízeket hordozó csokitortának hangulatjavító hatása van. Egyedisége a vodkában áztatott mazsolában és a házilag készített fűszerkeverékben rejlik. Születésnapokra, családi összejövetelekre kitűnő választás lehet. Elkészítése egyszerű, az eredmény különleges.

Link másolása

hirdetés

A téli ízeket hordozó csokitortának hangulatjavító hatása van. Egyedisége a vodkában áztatott mazsolában és a házilag készített fűszerkeverékben rejlik. Születésnapokra, családi összejövetelekre kitűnő választás lehet. Elkészítése egyszerű, az eredmény különleges.

Borbély Anita írása a Kávé és Csokoládé blogon

Hozzávalók:

35 dkg aszalt szilva apróra vágva

hirdetés

37,5 dkg mazsola, mely előzőleg vodkában vagy rumban ázott néhány napot, (nálam vodkában)

13 dkg nádcukor

17,5 dkg szobahőmérsékletű vaj

175 ml méz

120 ml kávé- hosszúra főztem, nem több erős kávét öntöttem hozzá

2 evőkanál kakaópor

3 db tojás felverve

2 db narancs reszelt héja és leve

7,5 dkg darált mogyoró

15 dkg liszt

fél teáskanál szódabikarbóna

fél teáskanál sütőpor

fűszerek: őrölt fahéj, őrölt ánizs, őrölt szegfűszeg és reszelt gyömbér

A csokibevonathoz:

2 evőkanál tejszín

2 evőkanál nádcukor

1,5 evőkanál kakaó

5 dkg vaj


A mézet, a vajat, az aszalt szilvát, a mazsolákat, a narancs héját és levét, a fűszereket, a kakaót és a kávét egy lábosban felmelegítjük és néhány percig alacsony lángon főzzük. Ezután langyosra hűtjük, közben a lisztet a mogyorót, a szódabikarbónát és a sütőport jól összekeverjük.

A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a langyos, gyümölcsös folyadékunkhoz. Utoljára belekeverjük egy fakanállal a lisztes keveréket is. Egy tortaformába tesszük, melyet előzőleg kibéleltünk sütőpapírral. 150 fokon sütjük körülbelül 80 percig. A teteje megszilárdul, de a belseje lágyabb marad. Érdemes tűpróbát tenni.

Téli fűszerkeverék

A csokibevonat elkészítése

A tejszínben elkeverjük a cukrot és a kakaót, összeforraljuk. Amikor már egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a felkockázott vajat. A csokimázzal azonnal bevonjuk a tortát. Gyorsan dermed. Megszórjuk gyöngycukorral.

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk