/gasztro/tedd-alagutba-a-csirkemellet/
hirdetés

GASZTRO

Tedd alagútba a csirkemellet!

Természetesen a tavasz legzöldebb zöldségével, a spenóttal együtt, amitől pazar színe lesz a csirkealagútnak.

Link másolása

hirdetés

A tavasz egyik hírnöke a spenót, mely nagyon megosztó zöldség, szerintem azért, mivel legtöbben csak főzelékként használják. Én, mi... a főzeléket is szeretjük.

A mai receptben igaz csak színt ad a spenót, de természetesen többet is lehet belecsempészni. Az utóbbi időben egyre gyakrabban használom a szárított paradicsomot, különösen az olívaolajba elrakott a kedvencem, az olajnak is kellemes íze van, finom salátákra.csirkealagut2

Hozzávalók

30-35 dkg csirkemell

3 ek zabpehely

1 db tojás

hirdetés

2 ek tejföl

10 dkg reszelt trappista

1 magyaros tömlős krémsajt

só, bors

petrezselyemzöld

1 csipetnyi szárított lestyánlevél

fokhagymás borskeverék

5-6 szelet pulykasonka

30 szelet kolbász karika

12-14db nagy spenótlevél

2 ek olivaolaj

5-6 db aszalt paradicsom ( olívaolajos)

Elkészítés

Megmossuk, majd ujjnyi csíkokra feldaraboljuk a csirkemell filét. Sózzuk,fokhagymás borssal meghintjük.

Elkészítjük az öntetet. Összekeverjük a tejfölt a tojással, krémsajttal és a reszelt sajt felével, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a szárított petrezselyemzöldet, csipetnyi lestyánt. Feldarabolunk 2 -3 db szárított paradicsomot, hozzáadjuk a csirkemellet, összekeverjük. Egy kis lábasba vizet teszünk forrni, amibe belemártunk néhány spenótlevelet (de nem főzzük), majd papírtörlőre szedjük, hogy megszáradjon.csirkealagut1csirkealagut4

Egy őzgerincformát sütőpapírral kibélelünk és olívaolajjal jól megkenjük. Elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: az aljára teszünk néhány kolbászkarikát (nálam kb. 10), majd erre ráfektetünk 5-6 szelet pulykasonkát (vagy gépsonkát), ráhelyezzük a lecsepegtetett spenótleveleket, erre ismét kolbászkarikákat rakunk, végül ráborítjuk a csirkemellet. A tetejét megrakjuk mozzarella golyóval, 5-6 szelet kolbásszal illetve aszalt paradicsommal.

180 fokos sütőben sütjük ameddig a teteje elkezd pirulni (kb. 40 perc). Én az őzgerincformát egy sütőtepsire rakom, ha esetleg nedvesség kifolyna, ne menjen a sütőbe.

Amikor a teteje kezd pirulni, a sütőtepsire borítom és gazdagon meghintem reszelt sajttal. Visszatolom a sütőbe és addig sütöm, ameddig szép színe lesz. Pihentetés után lehet szeletelni. Rizzsel és savanyúsággal tálalva illetve hidegen is nagyon finom, ízletes.

Még több hasonló receptért, keresd a KEVA blogot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk