Szerencsehozó malacok
Szilveszteri édességnek készítsetek szerencsehozó malackákat. Ez az egyszerű keksz garantáltan nagy siker lesz. Máz nélkül is nagyon finom, de a rózsaszín bevonattal még vonzóbb.
Kern Ági receptje az Ági főzblogon
Hozzávalók:
10 dkg marcipán
20 dkg liszt
1 db tojásfehérje
10 dkg vaj
A mázhoz:
3-4 csepp piros ételfesték és 1 kanál víz
vagy 2 evőkanál málnaszörp
10-15 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, hidegen összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órán keresztül pihentetjük a hűtőszekrényben. Vékonyra, kb fél centisre nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tészát újra összegyúrjuk és egy kisebb formával is köröket szaggatunk.
Ezt két oldalt enyhén benyomva oválisokat formázunk és a nagyobb körre helyezzük. Ez lesz a malac orra. Az orrlyukakat fogvájóval szúrjuk ki még sütés előtt. A füleket kekszenként 2-2 pici háromszög segítségével alakítottam ki. Ezt is a nagy körhöz nyomkodjuk, még sütés előtt. 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsül. Így, pőrén, máz nélkül is fantasztikus, ízletes keksz.
A rózsaszín mázat készíthetjük piros ételfestékkel vagy málnaszörppel. A lényeg, hogy a kanálnyi folyadékhoz addig adagoljuk a cukrot, amíg sima, kenhető, nem folyós massza lesz. Ezzel kenjük meg a kisült, kihűtött kekszeket. Még ekkor is alakul egy kicsit, szép simára helyezkedik a máz teljesen magától. Hagyni kell megszáradni, hogy ne maszatolódjon.
A szemeket 1-1 csokipötty jelzi, amelyet egyszerű olvasztott csokoládéból egy fogvájó segítségével rajzolhatunk meg.
Ági további receptjeiért kattints IDE!
Ha szívesen megkóstolnád, nyomj egy lájkot!