/gasztro/szendvicskrem-voroslencsebol/
hirdetés

GASZTRO

Szendvicskrém vöröslencséből

Ha már unjátok a vaj, párizsi, sajt szentháromságát, próbáljátok ki!

Link másolása

hirdetés

Egy ízletes és nagyon egészséges krémet hoztam, ami jó ötlet lehet akkor is ha fel szeretnénk dobni valami újdonsággal a szokásos reggeli és/vagy vacsora repertoárt. Kis kenyér falatkákra kenve remek előétel vagy vendégváró fogás is lehet egy pohár bor mellé akár.

Legjobb frissen, még aznap fogyasztani, mert másnapra hajlamos összeállni a krém. Ezen egy újra turmixolás esetleg egy kevés olíva olaj tud segíteni ha abban a formában nem vagyunk elégedettek vele.

voroslencse2

Hozzávalók

kb 2/3-ad bögrényi vörös lencse

hirdetés

1 kis fej lilahagyma

olíva olaj

bors

őrölt római kömény

curry por

Elkészítés

A vöröslencsét kétszeres mennyiségű vízben megfőzöm, egy kevés sóval ízesítem. Ha az összes víz elfőtt róla és megpuhult (kb 20 perc) a lencse (ha mégsem, akkor egy kevés vizet még önthetünk hozzá) az apróra kockázott lilahagymával és a fűszerekkel valamint az olíva olajjal együtt alaposan összeturmixolom (vagy botmixerrel pürésítem) és ha kell, akkor egy pici vizet is adok hozzá.

voroslencse1

Egy kis időre hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek és friss kenyérrel, zöldségekkel tálalom.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk