/gasztro/szendvics-ami-csak-nyaron-mukodik/
hirdetés

GASZTRO

Szendvics, ami csak nyáron működik, de akkor nagyon

Kizárólag nyáron készíthető el ez a szendvics, hiszen kovászos uborka nélkül mit sem ér. A másik különlegessége: a kolbászmorzsa.

Link másolása

hirdetés

A Herz azzal azzal keresett fel, hogy alkossam meg a saját szendvicsemet. Imádtam. Minden percét. Rengeteg alapanyagot kaptam és a feladatom csak annyi volt, hogy a Herz termékei közül valamelyiket felhasználva elkészítsem a saját "portfóliómat".

Kedveljétek a Herz Facebook oldalát és figyeljétek a Herz Food Truck menetrendjét. Akár az én Nyári MegaHERZ szendvicsemmel is találkozhattok valamelyik fesztiválon.herzszendo (1)

Hozzávalók (1 főre)

HERZ páros kolbász fele, vagyis fél pár

a kisült kolbászkarikák zsírja

1 rozsos fekete olívabogyós csavart bagette (kb. 20 cm hosszú)

hirdetés

1-2 tk. magos mustár

1 tk. balzsamecet

1-2 nagy csipet finomítatlan nádcukor

2 kicsi paradicsom

2 kicsi kovászos uborka + 1-2 ek. az uborka levéből

1 kis fej lilahagyma

1 kis csokor friss petrezselyem

1-2 csipet só, frissen tekert bors

12 hónapos érlelt cheddar

1 tk. sült hagyma

Elkészítés

A paradicsomot, a lilahagymát és a kovászos uborkát apróra kockáztam, keverőtálba tettem. Sóztam, borsoztam, hozzáadtam a nádcukort és alaposan elkevertem. Meglocsoltam a balzsamecettel. Belekevertem a finomra aprított friss petrezselymet is. Újra alaposan elkevertem. Félretettem, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

A Herz páros kolbászt felkarikáztam és serpenyőben kissé ropogósra sütöttem. Aprítóba tettem és durvább morzsás állagúra aprítottam.

A bagette-et hosszában félbevágtam. Meglocsoltam a kolbász zsírjával, megkentem a magos mustárral. A kovászos uborkás, paradicsomos keverékből ráhalmoztam egy jó nagy adagot. Ezt megszórtam a kolbászmorzsával, aminek a tetejére újabb adagot tettem a paradicsomos kovászos uborkából.herzszendo (2)

Erre ment egy újabb jó nagy adag kolbászmorzsa. Meglocsoltam az uborkás keverék levével. Az egészet meghintettem kevés sült hagymával és végül néhány szelet érett chedarral zártam le a szendvicset.

Még több hasonló ínyencséget találtok a Rizsázzunk blogon.

Ha tetszett a recept, ajánld az ismerőseidnek!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk