hirdetés

GASZTRO

Szakállas pogácsa

Nem más ez, mint a jól ismert sajtosroló új köntösben és egyszerűbben.
Eszter receptje a Receptelő blogon - szmo.hu
2015. január 09.

hirdetés

Az íze nagyon hasonlít a sajtrolóhoz, de annál egyszerűbb az elkészítése. Anyuékhoz vittük és az utolsó pillanatban készült el.

A fotók sem sikerültek igazán jól, hiszen az indulás előtti percben jutott eszembe, hogy lencsevégre kapjam, ugyanis a tesztkóstoláson elég magas pontszámot ért el. Egészen biztosan, hogy ismétlés lesz belőle! De addig is közzéteszem itt a blogon, hogy senki se maradjon ennek a receptnek a tudása nélkül.

szakallas_pogi1

Hozzávalók

1 csomag (mirelit) leveles tészta

hirdetés

tojás a kenéshez

A krémhez:

2 csapott evőkanál liszt

1 dl tej

1 tojás sárgája

1 db tömlős natúr sajtkrém

kb 15 dkg reszelt sajt

só ízlés szerint

Elkészítés

A leveles tésztát vékonyra nyújtjuk és tojással megkenjük a tetejüket. Megsütjük őket.

Amíg a kis pogácsák sülnek, addig elkészítjük a krémet. Ehhez a tojást a liszttel és a tejjel elkeverjük és közepes lángon, sűrű krémet főzünk belőle.

Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a sajtkrémet is és ízlés szerint sózzuk.Ha megsültek és kihűltek a pogik is, akkor a krémmel összeragasztjuk és a reszelt sajtban megforgatjuk őket.

szakallas_pogi2

Megjegyzés: nekem elég részegesen sült meg néhány pogácsa és egyiket-másikat elég nehéz lehetett volna abban az állapotban összeragasztani egy másik pogácsával. Így ezeket az "eldőlt" pogácsákat szedtem szét és ragasztottam össze őket a krémmel. Ebből kiindulva érdemesebb lehet akár egy kicsivel több krémet is készíteni, mert több pogácsa lesz vagy a megmaradt pogácsákat csak simán megesszük.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk