/gasztro/sult-olajbogyo-egy-kis-beszelgeteshez/
hirdetés

GASZTRO

Sült olajbogyó egy kis beszélgetéshez

Minek vennétek chipset, ha ilyen finomságot is ropogtathattok?

Link másolása

hirdetés

Egy receptversenyre készült néhány nyáridéző olívabogyós finomság. De mivel like-gyűjtő megmérettetés, így az esélytelenek nyugalmával ülök itthon. Jobban szeretem a valódi, zsűri által bírált versenyeket.

De nem veszi el a kedvem attól, hogy megosszam veletek! Nálunk nagy sikere volt ennek az igazi beszélgetős finomságnak! Nézzük miről is beszélek...

olajbogyo2

Hozzávalók 4 személyre

15 dkg olívabogyó

hirdetés

5 dkg liszt

5 dkg trappista sajt

1 kk. só

2 tk. oregánó

0,5 dl sör

3 gerezd fokhagyma

2 db egész tojás

olaj a sütéshez

Elkészítés

Speciális esetben voltam az alapanyag kiválasztásánál. Egy kedves nyári nyeremény adta az alapot. Nagyon örülök, hogy egy ilyen finomsághoz használhattam fel az igazi spanyol hozzávalók közül az olívabogyót.

Az elkészítés roppant egyszerű! Egy tálba felütöm a tojásokat, hozzáadom a reszelt sajtot, a sót, az oregánót, a lisztet, a reszelt fokhagymát és a sört. Mindebből csomómentes, palacsintánál egy kicsit sűrűbb tésztát keverek.

olajbogyo1

2 dl olajat megmelegítek. A tésztába dobom az olívabogyókat, jól beleforgatom és teáskanállal egyenként a sercegő olajba teszem mindegyiket. Kb. 1-2 percnyi sütés után már kiszedhetem és egy esti borozgatós beszélgetéshez már tálalhatom is. Az egész folyamat nem vesz igénybe 15 percnél többet.

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk