hirdetés

GASZTRO

Spéci krumplifőzelék nyárra

Almával megbolondítva fantasztikus íze lesz, és nagyon jól esik a melegben.
Turi Anikó írása a Rizsázzunk blogról - szmo.hu
2014. augusztus 17.

hirdetés

Az van, hogy ezt a főzeléket a férj agyalta ki. És bár magát szürke eminenciásként aposztrofálva, a háttérben kívánt maradni, én meg nem tudom tartani a lepcses számat. Szóval, ő találta ki, hogy mi legyen benne. Én meg megfőztem. Persze menet közben partizánkodtam, mert muszáj volt. Előkészítés: 10 perc, főzési idő: kb. 20 perc.

krumplifozelek1

Hozzávalók

kb. 80 dkg krumpli

2–3 db korai nyári alma

hirdetés

3–4 db babérlevél

4 db szegfűszeg

2 gerezd fokhagyma egészben

2 szál hagyma

1 kis doboz joghurt

1 ek. méz (ha kell, mehet bele még)

2 ek. mustár

1 csapott tk. citrombors (fekete borssal is jó)

víz

2 – 3 tk. só (ez ízlés kérdése)

Elkészítés

Megpucoltam a krumplikat, az újhagymát és a fokhagymát is. A krumplikat nagyobb, viszonylag egyforma darabokra vágtam. Nagyobb lábasba tettem a fokhagymákkal és az újhagymákkal. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. Sóztam, citromborsoztam, fűszereztem a babérlevéllel és a szegfűszeggel. Feltettem főni.

Amikor a krumpli majdnem puha volt, meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam a nyári almát. A krumplihoz adtam. A joghurtot elkevertem a mustárral és a mézzel. Egy nagy csipet citromborsot is tettem bele.

krumplifozelek2

Már majdnem megfőtt a krumpli, amikor az 1/4-ét kiszedtem. A fokhagymákkal, jó pár almadarabbal, egy kevés főzőlével és az újhagymákkal együtt a mustáros mézes joghurtba tettem, és botmixerrel simára turmixoltam. Ezzel sűrítettem be a főzeléket.

Egyszer átforraltam, fűszereztem még kevés sóval. Házi jellegű sült grill kolbásszal ettük.

Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk