GASZTRO

Sós mennyország: duplasajtos-húsos palacsinta

Nincs ember a Földön, aki ne szeretné a palacsintát. Bár a húsosról megoszlanak a vélemények, de aki kóstolta, nem csalódott.
Kriszta receptje az Álom.Íz.Világ blogon - szmo.hu
2015. november 26.


Link másolása

Tisztában vagyok vele, ha palacsintát sütök, akkor a gyerkőcöknek nagy-nagy örömöt tudok szerezni egy-egy hétvégén. A kislányomnál nyerő volt ez a húsos, töltött variáció, a fiam marad az édes változatnál.

duplahusos (1)

Hozzávalók

palacsintatésztához:

1 db tojás

1 tk. só

1 dl szódavíz

3 dl tej

15 dkg liszt

sütéshez: napraforgóolaj

töltelékhez:

0,5 kg darált sertéshús

1 db vöröshagyma

1 tk. őrölt fűszerpaprika

15 dkg natúr sajtkrém

15 dkg reszelt sajt (pl. trappista)

tetejére:

5 ek. tejföl

5 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Ebből a mennyiségből 8 nagyobb vagy 12 kisebb (sós) palacsintát sütök. A töltelékhez a hagymát apró kockákra vágom és egy kevés olajon megdinsztelem. Ráteszem a darált húst, sózom, borsozom. Ha a hús megpuhult, megszórom pirospaprikával, és felengedem egy bögre vízzel. Hozzáteszem a krémsajtot, végül beleforgatom a reszelt sajt 3/4-ét.

A palacsintákat megtöltöm úgy, hogy a közepére helyezek kb. két evőkanálnyi (palacsinta méretétől függő mennyiségű) masszát és előbb a két szélét behajtom, majd ezek után feltekerem. Egy hőálló tálba sorakoztatom a palacsintákat.

duplahusos (2)

A sajtkrémes-húsos töltelék serpenyőjébe beleteszem a tejfölt, beleforgatom a reszelt sajtot, átmelegítem (ha szükséges, hígításképpen egy pici vizet öntök hozzá), majd ráöntöm a palacsintára. Előmelegített sütőben, 180 fokon összesütöm.

Hasonló finomságokért keressétek az Álom.Íz.Világ blogot!

Ajánld másoknak is, ha tetszett!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk