Sonkás-mandarinos tökleves
Különleges, de egyértelműen szezonális levest ajánlunk ma nektek. A sütőtököt sokféleképp lehet elkészíteni, most a sonkás-mandarinos sütőtöklevessel ismerkedhettek meg.
Az Ételallergia Online receptajánlata
Hozzávalók:
1/2 kg sütőtök
15 dkg gluténtól és tejtől mentes füstölt, főtt sonka vagy tarja
1 gerezd fokhagyma
1/2 mokkáskanál színes törött bors
fél édes mandarin leve
egy csipetnyi só
csipetnyi őrölt köménymag
kevés házilag apróra vágott dió vagy mandula
Minden esetben ellenőrizzétek a felhasznált alapanyagok összetételét! Nézzétek meg a tarja vagy sonka összetételét, ne tartalmazzon glutént, tejfehérjét, laktózt!
Elkészítése:
A sütőtököt darabokra vágva megsütjük.
Miután kihűlt, eltávolítjuk a kemény héját, darabokra vágjuk, és fél liter meleg vízzel botmixerrel péppé zúzzuk, majd átpasszírozzuk.
Újabb fél liter vizet öntünk hozzá, belecsavarjuk a mandarin levét, fűszerezzük, sózzuk, beletesszük a sonkát vagy tarját, és felforraljuk.
Apróra vágott dióval, mandulával tálaljuk.
Az étel természetesen hagyományos alapanyagokból is elkészíthető
Még több glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojásmentes és vegetáriánus ételért KATT AZ ÉTELALLERGIA ONLINE OLDALÁRA!
Ha tetszik a recept, nyomj egy lájkot!