/gasztro/siman-hus-helyett/
hirdetés

GASZTRO

Simán hús helyett

Akár főzelékekhez is remek feltét lehet a rántott buggyantott tojás.

Link másolása

hirdetés

Munka után hazaérve elgondolkoztam, mi is legyen a vacsora. A fagyasztóban 3 szelet (ami elég kettő személynek) rántani való hús volt. Gondoltam egy merészet, és eszembe jutott a TV Paprika egyik műsora is, ahol láttam ezt a finom buggyantott tojás rántott verzióját.

Több se kellett, a hús mellé gyorsan készítettem 6 tojást is. Mivel szeretem, ha a sárgája folyik, így hirtelen sütöttem, nagyon forró olajban, hiszen csak a panírnak kellett megsülnie.

Mondanom sem kell, hogy a kevés húsból még 1 szelet meg is maradt, viszont az összes tojás elfogyott. Máskor csak ezt fogok készíteni, de dupla mennyiséggel.

buggyantott2

hirdetés
Hozzávalók 2 főre

buggyantott tojáshoz:

6 tojás

1,5 l víz

1 teáskanál só

2 evőkanál 10 %-os ecet

panírozáshoz:

liszt

tojás

zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük. A vizet egy lábasba öntjük, felforraljuk, beletesszük a sót és az ecetet. A tojásokat egyenként fogjuk megfőzni, és mindig felütjük egy kis tányérba, abból tesszük bele a vízbe. Tehát mielőtt nekiállnánk a főzésnek, előkészítünk egy tálat jéghideg vízzel, és egy szűrőkanalat is.

Amikor a víz forr és benne van a só és az ecet, mérsékeljük a lángot, de csak annyira, hogy a víz gyöngyözve forrjon. Egy kanállal a vizet megkeverjük, hogy forogjon és a tojást a kis tányérból a víz közepre öntjük, hogy az örvény a fehérjét köré csavarja.

buggyantott1

Addig főzzük, közben néha a vizet megkeverjük, ha szükséges, amíg a fehérje megfő. Ekkor egy szűrőlapáttal a hideg vízbe áttesszük. Az többi tojást is így megfőzzük. A hideg vízből a tojásokat kiemeljük és alaposan lecsepegtetjük, akár egy konyharuhára is kitehetjük. Megsózzuk.

A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, tojást és zsemlemorzsát külön-külön edénybe. A tojást a szokásos módon, bár biztosabb, ha duplán panírozzuk (én így tettem). A tojásokat nagyon óvatosan panírozzuk, nehogy kiszakadjon! Tehát lisztbe forgatjuk, utána a tojásba, majd zsemlemorzsába. Ezután újra tojásba forgatjuk, végül zsemlemorzsába. Így duplán panírozva biztosan bevontuk mindenhol.

buggyantott1

buggyantott3

Bő olajat melegítünk, majd a forró olajban hirtelen megsütjük a tojásokat. Egy konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges olajat felszívja. Sült burgonyával és tartármártással kínáljuk.

Ha tetszett a recept, segítségképpen KATTINTS IDE és nézd meg a fázisfotókat!

Jó étvágyat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk