Rozmaringos-fokhagymás nyúlcombok
A nyúlhús bolondja vagyok mostanság nővéremék lelkes gazdálkodásának jóvoltából. Egy korábbi bejegyzésben már megosztottam veletek a hasznos tudnivalókat ezzel a ritkán fogyasztott hússal kapcsolatban. Az egyik legegyszerűbb változatával rukkolok most elő a piros, omlós nyúlcombokkal kapcsolatban.
Emlékszem régen anya egy nagy cserépedényében sütötte a fokhagymával és szalonna kockákkal megtűzdelt nyúldarabokat. Mindenkit az orránál fogva csalogatott be a konyhába a nyálcsorgató illat.
2 db nyúlcomb
2 tk. frissen aprított/ szárított rozmaring
8 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna (nem kolozsvári, inkább kenyérszalonna)
1 dl víz
1 tk. só
Elkészítés
A combokat megmossuk és fél-fél teáskanál sóval beszórjuk azokat. A fokhagymákat elfelezzük, a füstölt szalonnát pedig kicsi téglalapokra vágjuk.
Egy hegyes késsel penge szélességben beleszúrunk a húsba és belecsúsztatjuk a fokhagymát és a szalonnát felváltva a lyukakba. Végül megszórjuk a felaprított rozmaringgal a húsokat és egy tepsibe tesszük.
Aláöntünk a comboknak 1 dl vizet, majd lefedjük alufóliával. Sütő közepes fokozatán 20 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 perc alatt fólia nélkül pirosra sütjük mindkét oldalát a húsoknak.
Párolt zöldségekkel, krémes krumplipürével tálaljuk. A nyúlhúsról és elkészítéséről még többet megtudhattok itt.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!