hirdetés

GASZTRO

Rozmaringos-fokhagymás nyúlcombok

A közeledő húsvét apropóján lépjünk ki most sonka-tojás bűvköréből - nem bánjátok meg!
Boldog Kukta receptajánlata - szmo.hu
2014. április 15.

hirdetés

A nyúlhús bolondja vagyok mostanság nővéremék lelkes gazdálkodásának jóvoltából. Egy korábbi bejegyzésben már megosztottam veletek a hasznos tudnivalókat ezzel a ritkán fogyasztott hússal kapcsolatban. Az egyik legegyszerűbb változatával rukkolok most elő a piros, omlós nyúlcombokkal kapcsolatban.

Emlékszem régen anya egy nagy cserépedényében sütötte a fokhagymával és szalonna kockákkal megtűzdelt nyúldarabokat. Mindenkit az orránál fogva csalogatott be a konyhába a nyálcsorgató illat.

DSC08515

Hozzávalók 2 személyre:

2 db nyúlcomb

hirdetés

2 tk. frissen aprított/ szárított rozmaring

8 gerezd fokhagyma

5 dkg füstölt szalonna (nem kolozsvári, inkább kenyérszalonna)

1 dl víz

1 tk. só

Elkészítés

A combokat megmossuk és fél-fél teáskanál sóval beszórjuk azokat. A fokhagymákat elfelezzük, a füstölt szalonnát pedig kicsi téglalapokra vágjuk.

Egy hegyes késsel penge szélességben beleszúrunk a húsba és belecsúsztatjuk a fokhagymát és a szalonnát felváltva a lyukakba. Végül megszórjuk a felaprított rozmaringgal a húsokat és egy tepsibe tesszük.

DSC08520

Aláöntünk a comboknak 1 dl vizet, majd lefedjük alufóliával. Sütő közepes fokozatán 20 percig lefedve sütjük, majd további 10-15 perc alatt fólia nélkül pirosra sütjük mindkét oldalát a húsoknak.

Párolt zöldségekkel, krémes krumplipürével tálaljuk. A nyúlhúsról és elkészítéséről még többet megtudhattok itt.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk