hirdetés

GASZTRO

Rizstej házilag

A növényi tejek helyettesíthetik a tehéntejet, és világuk egyre sokszínűbb, ugyanakkor drágák. A házi változat nagyon egyszerű és megfizethető. A rizs a legegyszerűbb választás első körben, egyrészt minden háztartásban van, másrészt a mandulához képest olcsóbb. Ez egy alaprecept, felhasználás és tetszés szerint ízesíthetitek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2012. december 04.

hirdetés

A növényi tejek helyettesíthetik a tehéntejet, és világuk egyre sokszínűbb, ugyanakkor drágák. A házi változat nagyon egyszerű és megfizethető. A rizs a legegyszerűbb választás első körben, egyrészt minden háztartásban van, másrészt a mandulához képest olcsóbb. Ez egy alaprecept, felhasználás és tetszés szerint ízesíthetitek.

Bede Anna receptje a Vegasztrománia blogról

Hozzávalók:

1 csésze rizs

hirdetés

2 csésze víz + az áztatáshoz

1/2 kiskanál méz

1 csipet só

(1 csésze = 2,5 dl)


A rizst leöntöttem vízzel, hogy bőven ellepje, és egy éjszakán keresztül áztattam. Másnap leszűrtem, majd 2 csésze víz, méz és a só hozzáadásával néhány percig turmixoltam a késes aprítóban. Ezután egy nagyon finom szövésű anyaggal bélelt szűrőn átszűrtem, és egy sterilizált üvegbe tettem. Lezárt üvegben a hűtőben 4 napig eláll, használat előtt rázzuk fel!

A maradék rizsőrleményből főzhettek rizskását, amit ugyanúgy fűszerezhettek, mint a zabkását.

További egészséges, vega, és kreatív ételekért kattintsatok a Vegasztrománia blogra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!



hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk