Rizstej házilag
A növényi tejek helyettesíthetik a tehéntejet, és világuk egyre sokszínűbb, ugyanakkor drágák. A házi változat nagyon egyszerű és megfizethető. A rizs a legegyszerűbb választás első körben, egyrészt minden háztartásban van, másrészt a mandulához képest olcsóbb. Ez egy alaprecept, felhasználás és tetszés szerint ízesíthetitek.
Bede Anna receptje a Vegasztrománia blogról
Hozzávalók:
1 csésze rizs
2 csésze víz + az áztatáshoz
1/2 kiskanál méz
1 csipet só
(1 csésze = 2,5 dl)
A rizst leöntöttem vízzel, hogy bőven ellepje, és egy éjszakán keresztül áztattam. Másnap leszűrtem, majd 2 csésze víz, méz és a só hozzáadásával néhány percig turmixoltam a késes aprítóban. Ezután egy nagyon finom szövésű anyaggal bélelt szűrőn átszűrtem, és egy sterilizált üvegbe tettem. Lezárt üvegben a hűtőben 4 napig eláll, használat előtt rázzuk fel!
A maradék rizsőrleményből főzhettek rizskását, amit ugyanúgy fűszerezhettek, mint a zabkását.
További egészséges, vega, és kreatív ételekért kattintsatok a Vegasztrománia blogra!
Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!