/gasztro/reteklevel-peszto/
hirdetés

GASZTRO

Reteklevél pesztó

A klasszikus bazsalikom és a magyaros petrezselyem pesztó után most bemutatjuk, hogyan készítsétek el reteklevélből az aromás zöldségkrémet. Szendvicsekhez és tésztákhoz egyaránt felhasználhatjátok.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók 2,5 dl-hez:

1 nagyobb vagy 2 kisebb csokor retek levelei (50 g)

30 g blansírozott mandula

2-3 gerezd fokhagyma

40 g Grana Padano vagy parmezán sajt

hirdetés

100 ml olívaolaj

só, bors


P1410959

A retekleveleket alaposan megmossuk, majd salátacentrifugában megszárítjuk. Fontos, hogy a levelek szárazak legyenek. A mandulát serpenyőben megpirítjuk. Aprítógépbe tesszük a retekleveleket, mandulát, megtisztított fokhagymát, a sajtot, olívaolajat és egy kevés sót és frissen őrölt borsot. Pulzálva aprítjuk. Én kissé darabosabbra hagytam, de ízlés szerint lehet akár apróbbra vágni.P1410982

Kínálhatjuk akár magában pirítósra, de a legfinomabb szerintem főtt tésztával: spagettivel, pennével vagy orsótésztával. Ez a mennyiségű pesztó kb. 6 főre elegendő tésztával. Mi a tésztás verziót egy kis pirított feketeerdei sonkával, jó sok sajttal és tejföllel tálaltuk.P1410979

További különleges finomságokért katt: Colors in the Kitchen-re!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot! :)


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk