/gasztro/rakoczi-turos-torta/
hirdetés

GASZTRO

Rákóczi túrós torta

Egy reprezentatív felmérés szerint a legnépszerűbb magyar desszert a Rákóczi túrós. Az átalakítására már több kísérlet történt, most torta formájában mutatjuk be.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű tortához:

1 csomag réteslap

50 dkg túró

4 db tojás sárgája

5 evőkanál nádcukor

hirdetés

baracklekvár

A tojáshabhoz:

4 db tojás fehérje

5 evőkanál víz

8+2 evőkanál nádcukor

Elkészítés

A töltelék elkészítése:

A 50 dkg túrót a 4 db tojás sárgájával és 5 evőkanál nádcukorral mixer segítségével összekeverjük. A réteslapokat kettesével vágódeszkára helyezzük és félbe vágjuk hosszanti irányban) Vékonyan megkenjük a töltelékkel - nálam 2 evőkanálnyi került minden félbevágott réteslapra - és a baracklekvárral.

Feltekerjük és spirálszerűen a kivajazott tepsibe helyezzük. Érdemes a közepétől kifele haladni. Amint elkészült a spirál rétesünk előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 25-30 percre.

A tojáshab elkészítése:

A vízből és 8 evőkanálnyi nádcukorból szirupot főzünk. A tojásfehérjéket kissé felverjük a 2 evőkanálnyi nádcukorral. Ha már néhány percig főtt a szirup lassú tűzön, akkor belecsurgatjuk a szirupot a tojáshabba és addig verjük amíg az kihűl és kemény hab lesz. A tojáshabot a tortára kenjük és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. Éles késsel szeleteljük.

További különleges finomságokért katt: Colors in the Kitchen-re!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk