/gasztro/puncstorta-gyumolcslekvarral-es-malnaszorppel/
hirdetés

GASZTRO

Puncstorta gyümölcslekvárral és málnaszörppel

A szörpöt nem inni kell hozzá, hanem a lekvárhoz hasonlóan a töltelékbe kerül. Érdemes megkóstolni!

Link másolása

hirdetés

Egy kedves baráti pár kislányának 2. szülinapjára készítettem ezt a tortát. Nem volt kérdés, hogy fondant-bevonat kerül majd rá. Azt a fondantmaradékot használtam fel rá, ami a múlt héten készített katicatortából maradt. Tehát a mennyisége elegendő volt nekem két (26 centis) tortára.

A tölteléket erről a honlapról szemeltem ki, bár egy kicsit módosítottam rajta a saját ízlésemre. Melindának ezúton is köszönöm a piskótás tanácsokat!

Én rum helyett aromát használtam, mivel gyerekek is esznek belőle. Majd beszámolok arról, hogy a töltelék milyen lett.

Hozzávalók

egy 5 tojásos piskóta - a 6 tojásos arányosításával

hirdetés

egy 3 tojásos piskóta - a 6 tojásos arányosításával

Töltelék

20 dkg vegyes erdeigyümölcs-lekvár (+10 dkg a kenéshez)

1 dl rum (vagy 1,5 tk rum aroma)

8 dkg porcukor

fél citrom leve

1 dl málnaszörp

fél dl víz

Külső bevonókrém

7 dkg puha margarin

15 dkg porcukor

A díszítéshez

kb. 50 dkg fondant

A torta elkészítése

Megsütöm a piskótákat, majd a 3 tojásból készült piskótát apró kockákra vágom miután kihűlt. A töltelékhez a lekvárt összeforralom a porcukorral, a citrom levével, a vízzel és a málnaszörppel. Legalább 1 percig forralom, majd hozzáadom a rumot is. Megvárom, amíg kihűl, majd apránként beleforgatom a piskótakockákat.

Az 5 tojásos piskótát félbevágom, majd megkenem az alsó felét lekvárral, és a tetejének az alsó részét is. Visszateszem az alsó részt a tortaformába, amibe sütöttem, majd ráhalmozom a tölteléket, és ráteszem a torta tetejét is. Egy kisebb súlyú nehezéket teszek rá.

A vajkrémmel bevonom kívülről a tortát, hűtőbe teszem, amíg kicsit rászárad a krém. Így jól rá tud tapadni a fondant, és nem fog csúszkálni rajta.

2

Ezután következett a fondant kinyújtása, a tortára helyezése majd a díszítés.

3

És végül elkészült a puncstorta.

proba

Megjegyzés

A töltelék nem lett az igazi. Átáztatta egy kicsit a piskótát (lehet, hogy azért, mert nem 4, hanem 3 tojásos piskótát készítettem). Az is lehet, hogy a fél dl víz elhagyható (én a citrom- és narancslevet pótoltam volna vele). Nekem túl édes volt, pedig kevesebb cukrot használtam.

A piskótákat még előző nap délután megsütöttem, este elkészítettem a tölteléket, megtöltöttem a tortát és hűtőbe tettem. Másnap elkészítettem a vajkrémet és bevontam vele kívülről a tortát, hűtőbe tettem, majd délután bevontam a fondant-nal és díszítettem. Így jutott rá elég idő és nem kellett kapkodni vele.

Nyomj egy lájkot, ha megkóstolnád!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk