/gasztro/pinceporkolt/
hirdetés

GASZTRO

A legfinomabb pincepörkölt

Ha hétvégére bográcsozást terveztek, próbáljátok ki a pincepörköltet, és arassátok le a dicséreteket!
A Kifőztükreceptajánlata - szmo.hu
2013. július 09.


Link másolása

hirdetés

Hozzávalók 10-12 személyre

1,5 kg marhalábszár

1,5 kg sertéscsülök csont nélkül

20 dkg füstölt szalonna

hirdetés

1,5 kg burgonya

2 zöldpaprika

3 paradicsom

2 dl száraz vörösbor

6 fej vöröshagyma

5 gerezd fokhagyma

frissen őrölt bors

házi édes és erős pirospaprika

őrölt kömény

-

Elkészítés

Levágunk 3-4 vékonyabb szeletet a füstölt szalonnából, és a bőréig sűrűn bevagdossuk őket. A többit apró kockára vágjuk, és lassú tűzön megpirítjuk a bogrács alján, majd tálra tesszük. A keletkezett zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a kisebb kockákra darabolt marhalábszárat, addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik, majd kevés vízzel pároljuk. Apróra vágott paprikával és paradicsommal, zúzott fokhagymával, valamint borssal, köménnyel és sóval ízesítjük.

Körülbelül félóra múlva beletesszük a szintén kis kockára vágott sertéshúst, és együtt pároljuk. Időnként pótoljuk az elpárolgott vizet.

A félpuha húsra szórjuk a pirospaprikát, és hozzáadjuk a vörösbort. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, visszarakjuk az apró szalonnadarabkákat, majd készre főzzük az ételt.

-

Tálaláskor a tetejére tesszük a kakastaréjszerű szalonnadarabkát, és friss kenyérrel fogyasztjuk.

Még több receptért katt ide!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk