/gasztro/peach-melba-fagyi-hazilag/
hirdetés

GASZTRO

Peche Melba fagyi házilag

A kedvelt barackos-málnás desszertet a híres francia séf, Auguste Escoffier Nelli Melba ausztrál operaénekesnő tiszteletére találta ki. A jeges finomságot otthon is könnyen el tudjátok készíteni.
A Kifőztük receptajánlata - szmo.hu
2013. július 02.


Link másolása

hirdetés

Hozzávalók 4 személyre

12 gombóc vaníliafagylalt

3 nagyobb őszibarack

20 dkg cukor

hirdetés

1,5 dl víz

1 evőkanál citromlé

1 teáskanál vaníliakivonat

a málnaöntethez:

20 dkg málna

2 evőkanál cukor

1 csapott kávéskanál étkezési keményítő

1 teásaknál vaníliakivonat

a díszítéshez:

málnaszemek

tejszínhab

A lehetőleg érett, de még nem puha őszibarackokat meghámozzuk és szeleteljük. A cukorból, a vízből és a citromléből szirupot főzünk. Belerakjuk a barackokat, és az érettségtől függően félpuhára főzzük. Érettebb gyümölcs esetében ez pár perc, ha keményebb, 10-12 percre is szükség lehet. Kiszedjük a szirupból, lecsurgatjuk és kihűtjük a barackszeleteket.

A málnát a cukorral éppen csak felforraljuk, majd durvább szűrőn egy másik lábosba áttörjük, hogy ne legyenek benne magok. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk és az előzőleg kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. Kihűtjük.

peach melba2

Tálaláskor a fagylaltkehely aljára málnaöntetet kanalazunk, erre jön két gombóc vaníliafagyi, a barackszeletek, újabb gombóc vaníliafagyi, végül ismét málnaöntet. Friss málnával, tejszínhabbal díszítjük.

DSCF3260

Még több receptért katt ide!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk