?> /gasztro/parmezanos-cukkinirudak/ Parmezános cukkinirudak | szmo.hu
hirdetés

GASZTRO

Parmezános cukkinirudak

Nyáresti borozgatáshoz tökéletes választás.

Link másolása

hirdetés

Régóta tervezem a sajtos cukkini rúd elkészítését, ma nekiláttam. Én parmezánnal készítettem és némi zabpelyhet is adtam hozzá, de nem mesélem, lássuk a receptet!

cukkini3

Hozzávalók

1 db. cukkini

1 tojás fehérje

hirdetés

2-3 ek reszelt parmezán

1 ek. zabpehely

zsemlemorzsa, vaj a tepsi kikenéséhez

só, ízlés szerint kakukkfű,

egy tk. piros paprika

Elkészítés

A cukkinit megmossuk, majd keresztben elfelezzük és ujjnyi hasábokra vágjuk. Picit sózzuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, vajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával.

A tojásfehérjét felhabosítjuk, csipetnyi sót teszünk bele - vigyázat a cukkinin is van só! Egy konyhai papírtörlőre tesszük a parmezánt, belekavarjuk a zabpelyhet és a paprikát. A cukkiniket beleforgatjuk a tojásfehérjébe, majd belegörgetjük a parmezános zabpehelybe.

cukkini2

cukkini1

A sütőpapírra rakjuk, vigyázunk, hogy ne érjenek egymáshoz és 180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Kb. 20-25 perc a sütési idő. Nagyon jó köretként,de önálló ételként pl.egy joghurtos mártogatóssal is finom.

Még több fotóért és még több hasonló receptért, keresd a KEVA blogot!

Mielőtt nekiállsz, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk