/gasztro/otoranyi-beke-es-nyugalom-vegeredmenye/
hirdetés

GASZTRO

Ötórányi béke és nyugalom mennyei végeredménye

Az étel elkészítése roppant egyszerű, csak nagy adag türelem szükséges hozzá.

Link másolása

hirdetés

Talán furcsának tartjátok, de én szeretek az alapanyagaim beszerzésénél jelen lenni. Most sem történt másként. Egy marhavágáson jártam, ahol a hentes felajánlott egy szép adag marhapofát. Miért olyan különleges? Elárulta nekem: a marhapofa az egyik legizmosabb része az állatnak, igazi ínyencfalat. Sütve vagy párolva az izmok miatt kocsonyás, omlós finomság lesz a végeredmény.

Kutattam egy kicsit receptek után, de a vörösboros változaton kívül nem dúskáltam ötletekben. Amikor az internet felmondja a szolgálatot, akkor jön a Larousse gasztronómiai lexikon és a francia konyha. Na itt mindig találok valami okosságot, nem hiába szeretem én annyira. Az alapötlet a vaskos könyvből származik, de én belenyúltam egy kicsit és változtattam rajta. Elkészítési idő: 5 óra (Nem tévedés!)

marhahus1

Hozzávalók 2 személyre

60 dkg marhapofa

hirdetés

30 dkg felaprított füstölt szalonna (kolozsvári például)

30 dkg sárgarépa

30 dkg olajbogyó

5 dl fehérbor

5 dl víz

4 gerezd fokhagyma

4 db közepes vöröshagyma

10 szál kakukkfű

bors

0,5 dl olívaolaj

Elkészítés

Mindegyik marhapofát elfelezzük, papírtörlővel megszárítjuk, vékonyan sózzuk, borsozzuk (kb. 1/2-1/2 kávéskanálnyi darabonként.Kevés olívaolajon forró serpenyőben egy kis kérget pirítunk mindkét oldalára kb. 1-1 perc alatt. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és a hús sütéséből megmaradt olívaolajon kicsit megpirítjuk.

A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk (hagymát 8 részre, a répát 3 cm-es darabokra, fokhagymát karikákra). Egy magas falú fedeles sütőedénybe szórjuk az előbbieket, hozzáadjuk az olívabogyót és a pirított szalonnát.

marhahus6

marhahus2

marhahus4

marhahus3

marhahus5

Enyhén megsózzuk és meglocsoljuk a maradék olívaolajjal az egészet és összekeverjük. Megszórjuk friss kakukkfűvel a zöldségeket és a tetejükre helyezzük a húsokat.

Felöntjük borral és vízzel az edény tartalmát, majd befedjük és 5 órára alacsony fokozaton omlósra sütjük a húsokat. Mennyei végeredményt kapunk!

Mielőtt nekiállsz, ajánld ismerőseidnek is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk