GASZTRO

Oregánós rántott pacal

Nem megszokott a mai recept, ezért talán azok is kipróbálják, akik eddig nem merték.

Link másolása

Egy korábbi receptem egy ínycsiklandozó töltött-rántott pacal volt. A külseje alapján igazán remek fogadtatásban részesült. Remélem sokan kipróbáljátok! Kellemesen csalódtok a végeredményben.

Mivel nem dobok el semmit, így a pacal formázásakor keletkező nyesedékeket szépen felcsíkoztam és fűszeres kis falatkákat készítettem.

Hozzávalók

a pacal főzéséhez:

30 dkg pacal

5 dkg sárgarépa

2 dkg zeller

2 dkg fehérrépa

2 dkg kelkáposzta

1/2 csokor petrezselyem

2 liter víz

1/2 ek. só

3 szem bors

a sütéshez:

3 db tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

a mártogatóshoz:

1 db natúr tömlős sajt

1 gerezd fokhagyma

1 tk. kapor

2 ek. tejföl

Elkészítés

Ha nincs kimaradt pacalunk, akkor a következő módon készítjük elő: a zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A pacalt egészben egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket és felöntjük vízzel. Alacsony fokozaton körülbelül 2 órán át főzzük a pacalt, majd kivesszük a vízből és hagyjuk kihűlni. A megfőtt (kimaradt) pacalból 1-2 cm széles kb. 10 cm hosszú csíkokat vágunk és enyhén megsózzuk.

Hagyományos módon liszt-felvert tojás- oregánóval összekevert zsemlemorzsa hármasba panírozzuk a csíkokat és bő forró olajban aranybarnára sütjük! Melegen tálaljuk!

pacal2

pacal3

A mártogatós roppant egyszerű. A tömlős sajtot egy tálkába nyomjuk és elkeverjük 2 evőkanál krémes (20%-os) tejföllel. Belereszelünk 1 gerezd fokhagymát és friss finomra aprított kaprot keverünk hozzá. Ezt kínáljuk a rántott pacal mellé. Hihetetlenül finom!

Oszd meg a barátaiddal is, ha tetszett a recept!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk