hirdetés

GASZTRO

Önmagával töltött krumpli

No persze nem csak krumpli van a krumpliban, hanem sok más finomság is.
Varga Ani receptje az OlajBogyó blogon - szmo.hu
2015. március 12.

hirdetés

Az egyszerűség (no meg a gyorsaság) jegyében készültek, ezek a ropogósra sült,zamatos töltött burgonyák. Az alapötlet a Törökországban eltöltött nyaralásokról származik, ahol nagy kultusza van a töltött zöldségeknek.

Sokszor kerülnek ilyen egyszerű ételek az asztalunkra, hiszen itt nem megy a "minőség" rovására a gyorsaság. ...szeretni való még ebben a töltelékes azaz "töltött" feelingben, hogy bármit bele gondolhatsz, amit csak szemed-szád kíván...

krumpli2

Hozzávalók (5 főre)

5 db nagyobbacska burgonya

hirdetés

150 g feta sajt

100 g bacon

1 nagy maréknyi bébi spenót

só, bors

frissen reszelt szerecsen dió

1 tojás

Elkészítés

Burgonyákat alapos síkállkefés mosásnak vetjük alá, majd enyhén sós vízben, héjastól megfőzzük. Félbevágjuk és karalábé vájó segítségével kiszedjük a puha burgonya belsejét.

krumpli3

krumpli1

Ezeket a kis félgömböket villával áttörjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá. Feta sajtot kezünkkel a töltelékbe morzsoljuk, friss bébi spenótot és zöldhagymát metélünk bele és egy tojással mindezt össze "ragasztva" visszatöltjük a felezett burgonyákba.

Reszelt mozzarella sajttal hintjük és előmelegített, 200 °C-os forró sütőben, grill fokozaton, aranybarnára sütjük. Jéghideg kovászos uborkával a legjobb!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk