hirdetés

GASZTRO

Olyan fánkot mutatunk, amire eddig gondolni se mertél

A sokféle fánk közül ez az abbahagyhatatlan verzió.
Koska Brigi receptje az Koskacukor blogon - szmo.hu
2016. február 07.

hirdetés

Lassan itt a farsangi mulatozás ideje, lehet sütni a fánkokat. Minden évben egyszer rászánom magam és valamilyen formában sütök. Legyen az kelt, égetett vagy éppen sütőporos tészta. A lényege, hogy mindegyiket bő olajba kell sütni. Van már a sütőben sült módszeres is, de hát az mégsem olyan. Az azért gyakrabban készül nálunk.

Tehát, jövő héten megyek céges farsangi buliba és erről eszembe jutott, hogy hoppá itt az ideje fánkot sütni. A túrós és a joghurtos ötleteket kevertem össze, aminek az eredménye egy nagyon könnyű isteni finom fánkocska lett, amit sima csokoládé szósszal leöntve ettük.

fank2

Hozzávalók (kb. 20-25 db-hoz)

250 g félzsíros túró

hirdetés

150 g görög joghurt

230 g fehér tönkölyliszt

1 csapott teáskanál szódabikarbóna

50 g nyírfacukor

1 teáskanál vaníliakivonat

2 tojás

Sütéshez

3 dl olaj

Csokoládé öntethez

70 g étcsokoládé

150 g tejszín

1 teáskanál méz

csipet fahéj

Elkészítés

A túrót összetörjük villa segítségével. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliakivonatot, a két tojást és a joghurtot. Habverő segítségével krémesre keverjük. Kimérjük a lisztet, elvegyítjük benne a szódabikarbónát, majd a túrós keverékhez tesszük. Csomómentesre keverjük. Amennyiben igényel még folyadékot, lazítsuk még egy kevés joghurttal. A galuskánál kicsit szilárdabbnak kell lennie.

Két kiskanál segítségével golyókat formálunk, majd forró olajba tesszük. Figyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni és így hamar megsül kívül. Kb. 3-4 perc alatt sülnek meg. Magától átfordulnak, ha véletlen nem akkor időközben fordítsuk meg. (Válasszunk kisebb lábast, így nem lesz szükségünk sok olajra.) Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, így felszívja a felesleges olajat.

fank1

Az étcsokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a fahéjat, majd a tejszínnel krémesre keverjük. A fánkokat megszórjuk porcukorral és csokoládé öntettel kínáljuk!

Még több ínycsiklandó finomságért keressétek a Koskacukor blogot!

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk