/gasztro/nevezd-be-versenyre-a-sajat-fagylaltkoltemenyedet/
hirdetés

GASZTRO

Nevezd be versenyre a saját fagylaltkölteményedet!

Nem kell profi cukrásznak lenned. Ha nyersz, tiéd lesz az ország Igazmondó Fagyija.
hirdetés

Ha szereted a kihívásokat, akkor nevezz a saját fagyiddal egy Magyyarországon eddig egyedülálló versenyen.

A Sisi Alapítvány teljesen új módját találta ki a fagyik megmérettetésének. Ez az I. Országos "Igazmondó" Fagyiverseny, amit június 11-én, Dömsödön rendeznek. A zsűriben a magyar gasztronómia elismert alakjának, Gundel Károlynak unokája, de 4 és 14 év közötti gyerekek is lesznek, ami szerintünk igazán különleges és jó ötlet. A gyerkőcök közt Ganxsta Zolee, Czutor Zoli és Fésűs Nelly gyermeke is bírál majd.

f1

A nyertes fagyi lesz a 2016. évi I. Országos „Igazmondó” Fagyija, mely 2016 nyarától lesz kapható országszerte mindazon cukrászdákban, akik partnerként csatlakoznak a kezdeményezéshez.

A receptúrát közzé teszik a Sisi Alapítvány Facebook-oldalán, hogy bárki elkészíthesse otthon is.

hirdetés

A további részleteket több helyen, például itt is elolvashatod, a Sisi Alapítvány Facebook-oldaláról pedig újabb és újabb információkat tudhatsz meg a versenyről.

f2

A szervezőknek az az egyik fő céljuk a rendezvénnyel, hogy felhívják a figyelmet, sőt a gyerekeket tanítsák is arra, milyen az értékes, minőségi fagylalt, és milyen az, amelyiket nem érdemes fogyasztani.

E kérdéskörben mi az alábbiakat gyűjtöttük össze:

1. A minőségi fagyi valódi tejszínt és tojássárgáját tartalmaz, míg ipari változata többnyire ezek porított változatát.

2. A minőségi fagyi nem tartalmaz ételszínezéket és adalékanyagból sem túl sokat. Ha a fagyiárus terméke különösen csalogató, élénk színű, akkor kezdj el gyanakodni.

3. A jó fagyiban jellemzően találkoznak a különböző textúrák: egyik része nyúlósabb, másik része krémesebb, megint másik része roppanósabb.

f3

4. A jó fagyi, vizes változatával ellentétben, nem kezd el rögtön olvadni: 2-5 perc kell ahhoz, hogy elinduljon a ruhád összekenésének fenyegető útján. Olvadás során pedig inkább szétterül, nem pedig habos, folyós löttyé válik. Ha egy új fagyizót készülsz kipróbálni, de még nem tudod, mihez lesz szerencséd, érdemes egy kicsit várnod és megfigyelned, hogy akik épp megkapták a csemegéjüket, azoknak mennyire gyorsan kezd olvadni a kezükben. Persze ne légy túl feltűnő, szóval nem kell kinézni a fagyit a szájukból.

5. És végül, a legnagyobb evidencia: ha jó minőségű fagylaltot nyalogatnál, akkor be kell vállalnod egy kicsivel magasabb árat. Az olcsó fagyik biztos, hogy vizezettek.

Ha te is a minőségi fagyit pártolod, oszd meg a cikket!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk