/gasztro/nem-hiszed-el-milyen-hajmereszto-dolgokat-tartalmaz-nehany-nepszeru-etel/
hirdetés

GASZTRO

Nem hiszed el, milyen hajmeresztő dolgokat tartalmaz néhány népszerű étel

Számos olyan adalékanyagot is elfogyasztunk vagy testünkre kenünk a mindennapokban, amelyek ugyan egészségesek, de meglehetősen furcsák...

Link másolása

hirdetés

Ismered, amit megeszel? Az élelmiszer- és a kozmetikai ipart gyakran támadják a bio, öko, vega és a vegán kultúra követői, hogy mérgező, mesterséges anyagokat használnak tartósítószernek, ízfokozónak, netalán alapanyagnak. Azonban a Daily Mail beszámolt egy friss angol kutatásról, miszerint számos olyan adalékanyagot is elfogyasztunk vagy testünkre kenünk a mindennapokban, amelyek ugyan egészségesek, de meglehetősen bizarrak.

Gondoltad volna, hogy a kínai fodrászüzletek padlóját a higiéniai okok mellett azért is felsöprik, hogy az emberi hajból adalékanyagot készítsenek? Ráadásul a kínai fodrászok és borbélyok

rendszeresen kínálják eladásra vendégeik szőrzetét.

A nyugaton is kapható kenyerek közül sok tartalmaz egy aminosavat (ún. L-cisztein), hogy a polcokon sokáig frissek maradjanak a veknik.bizarr3

Meg-megkívánsz néha egy gombóc vaníliafagyit még ilyenkor ősz táján is, amikor itt a vénasszonyok nyara? Nos,

hirdetés

nagyon sok gyártó a hódok végbélnyílásánál termelődő zsiradékot használja ízesítőként.

A hódok ezzel a kemikáliával jelölik ki területüket a vadonban, de amennyire jelzésértékű a hódtársadalomnak, annyira finomabb lesz tőle a te vaníliafagyid. Az élelmiszeripar nagyjából 80 éve használja ezt a természetes ízfokozót.bizarr4

A Privilege és az Opinium cég által készített brit felmérés minden tipikusan hétköznapi élelmiszer vizsgálatát elvégezte. Többek között az is kiderült, hogy ha banánt eszel, nem is vagy annyira vegetáriánus, mert túlérés ellen

garnéla- és tengeri rákból készült permettel szórják be

a gyümölcsöket, mielőtt a boltokba kerülnek.

Emellett egy fagyállókban használt összetevőt is előszeretettel használnak az előregyártott sütemények és torták összeesése ellen.

A gyorséttermekben kapható csirkefalatka pedig csak 50%-ban tartalmaz húst, mellette van benne egy mellimplantátumokhoz használt anyag is.bizarr1

Míg a bőrruházati termékek anyagának 100%-ig bőrnek kell lennie, addig az olyan lepedőknél, amelyekre az van ráírva, „luxusminőségű egyiptomi gyapotból készült”, valójában elég, ha csak 5%-ban tartalmaznak a nagyon jó minőségű növényből.

Talán az egyik legmeglepőbb összetevő a piros színű kozmetikumokban, így például a rúzsokban használt színezőanyag:

összepasszíroznak keménypáncélú bogarakat, hogy azokat ammóniában forralják ki. Az így kapott trutyi nagyon gyakran fordul elő a legkülönfélébb sminktermékekben.bizarr2

Mindezek után nekünk, magyaroknak már meg sem kell említeni az állati csontokból készült zselatint – amely alapja egyik nemzeti ételünknek, a kocsonyának is –, de tipikusan használják még a pillecukor állagjavítására is. A brit kutatók biztos ledöbbennének azon, hogy a zselatin mellé mi disznókörmöt is eszünk egészben.

Via Daily Mail, képek: Pixabay

Ha érdekes volt a cikk, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk