hirdetés

GASZTRO

Nem hinnéd, mivel nyert aranyat egy magyar cukrász

Krisztina cukorból formázott Újházy tyúkhúslevessel nyert a gasztro vb-n cukrászati artisztika kategóriában.
Címkép: kemma.hu - szmo.hu
2014. november 28.

hirdetés

A Luxemburgi Kulináris Világbajnokságon nyert aranyérmet egy magyar lány, nem mindennapi művét pedig most ti is megcsodálhatjátok.

A cukrászati artisztika kategóriában aranyérmes alkotás a komáromi Kiss-Podmaniczky Krisztina nevéhez fűződik - számolt be a kemma.hu. A címe Traditional Hungarian Gastronomy, ami viszont ennél is érdekesebb, amit ábrázol:

Újházy tyúkhúslevest, félig lefedve, annak hozzávalóival együtt, szeletelt répástul, fagyasztott csirkéstül, erős paprikástul, kockás konyharuhástul.

Íme az alkotás:cukor1

Kép: kemma.hu

hirdetés

Krisztina édességek iránti fogékonysága valószínűleg gyermekkorából ered, hiszen, mint elmondta, sokat segített édesanyjának a konyhában, az első süteményeket is tőle tanulta. Cukrásznak tanult, ugyanakkor tisztában van vele, hogy az artisztika, a cukrászat művészi oldala másféle felkészültséget igényel.cukor2

Kép: kemma.hu

Első különleges mesterművét kisfia születésnapjára készítette, azóta pedig nincs megállás. Konyhájából került már ki sült csirkéhez, oldalashoz és rakott krumplihoz megszólalásig hasonlító édesség is, de akár portrékat is applikál tortákra.

A Luxemburgi Kulináris Világbajnokságot minden negyedik évben rendezik meg. Nagy presztízsű, több mint negyvenéves múltra tekint vissza, napjainkra olyan eseménnyé nőtte ki magát, ahol mintegy 45 ezer látogató fordul meg a világ minden részéről. Az idei, november 22 és 26 között zajló megmérettetésen csaknem ötven nemzet több mint 1600 versenyzője mutatta be tudását. A versenyen részt vettek nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is.

Ha örülsz a magyar sikernek, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk