/gasztro/narancsos-rozmaringos-libacomb/
hirdetés

GASZTRO

Narancsos, rozmaringos liba

Márton-napra kiváló főétel lehet ez az illatos, fűszeres libacomb. A rozmaring és a narancs nagyon jó páros. Köretként pikáns, zelleres krumplipürét ajánlunk hozzá, amit karamellizált hagyma tesz még különlegesebbé. Kriszti segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el az ünnepi menüt.

Link másolása

hirdetés

Márton-napra kiváló főétel lehet ez az illatos, fűszeres libacomb. A rozmaring és a narancs nagyon jó páros. Köretként pikáns, zelleres krumplipürét ajánlunk hozzá, amit karamellizált hagyma tesz még különlegesebbé. Kriszti segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el az ünnepi menüt.

Terei-Vígh Krisztina receptje a Á la carte Kulinária blogról

Hozzávalók 2 személyre:

A libához:

hirdetés

2 db libacomb

só, bors

2 dl frissen facsart narancslé

1 narancs reszelt héjja

3 ág rozmaring

kevés olívaolaj

Zelleres burgonyapüréhez:

50 dkg burgonya

30 dkg zeller

1 dl főzőtejszín

1 evőkanál vaj

Karamellizált hagymához

2 fej hagyma

4-5 evőkanál méz

kevés olívaolaj

só,bors


A libacomb elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A konyhakész libacombot sózzuk, borsozzuk. Az apróra vágott rozmaringot kevés olívaolajjal összekeverjük és a combra öntjük, majd azt tepsibe tesszük. Aláöntjük a narancslevet és alufóliával lefedve 1 órán keresztül a sütőben pároljuk. A párolási idő letelte után levesszük a fóliát és gyakori locsolgatások mellett kb 40-50 perc alatt ropogósra sütjük a combokat.

A zelleres krumplipüré elkészítése:

A burgonyát és zellert meghámozzuk, felkockázzuk és kevés sós vízben puhára főzzük. Leszürjük, hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és krumplinyomóval vagy botmixerrel pépesítjük.

A karamellizált hagyma elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben alacsony hőfokon, pici olajon, csipet sóval, borssal és a mézzel üvegesre pároljuk. A méz nagyon finoman bekaramellizálódik.

Az elkészült libacombot tányérra helyezzük, mellé teszünk a püréből, melyre ráhelyezzük a karamellizált hagymát. Az egészet meghintjük a narancs reszelt héjjával.

További finom ételekért kattintsatok az A' la carte Kulinária blogra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk