/gasztro/narancsos-csoki-szufle/
hirdetés

GASZTRO

Narancsos csoki szuflé

Bálint-napi vagy egyéb ünnepi desszertnek kiváló ez az extrán csokis desszert.

Link másolása

hirdetés

Bede Anna receptje a Vegasztrománia blogról

A csoki szuflé akkor igazán izgalmas ha a belsejében folyik a csokikrém. Szerzőnk szerint a narancsos íz elhagyhatatlan. Narancsos olívaolajat vagy frissen facsart narancs levet ajánl hozzá. Bónuszként pedig kínáljátok vanília fagyival.

Hozzávalók 6-7 tálkához:

3 db egész tojás

hirdetés

3 db tojássárgája

4 evőkanál cukor

18 dkg 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé

14 dkg vaj

8 evőkanál simaliszt

A ganache-hoz, ez lesz a folyós csoki a közepén:

9 dkg minőségi csokoládé (esetleg ízesített), finomra aprítva

75 ml tejszín

A tálaláshoz:

Vaníliafagyi

Narancsos olívaolaj, vagy narancs frissen facsart leve

A ganache elkészítése:

A ganache-nak 4 óra kell a mélyhűtőben így azt a desszertet elkészítését megelőző napon is elkészíthetitek. A csokit egy keverőtálba tettem. A tejszínt felforraltam, és a csokira öntöttem. Jó alaposan összekevertem és időnként megkeverve addig hagytam pihenni, míg olyan állagú nem lett, hogy dolgozni lehessen vele, ez legalább 30 perc.

Két kiskanállal 6 golyót formáltam belőlük, és kistányérba téve a mélyhűtőbe tettem őket.

A szuflé elkészítése:

A sütőt előmelegítettem 200 °C-ra (gázsütőn 6-os fokozat). A tojásokat, tojássárgákat és a cukrot elektromos habverővel 8-10 percig kevertem, míg habos állagú nem lett, és kétszeresére nem nőtt. Ezután hozzákevertem a lisztet.

Feldaraboltam a csokit, és a vajjal együtt, folyamatos keverés mellett vízfürdő felett megolvasztottam. Félrehúztam, és egy kicsit hagytam kihűlni. Egy kanál tojásos masszát a csokihoz kevertem, majd a csokimasszát beleöntöttem a tojásos keverékbe, és simára kevertem.

A formákat kikentem olvasztott vajjal. Egy-egy kanál masszát tettem az aljukra, arra kerültek a mélyhűtőből kivett ganache-golyók, majd tetejükre újabb masszát tettem. A sütőben kb 10-12 perc alatt, a sütőajtót nem nyitogatva gyönyörűen megsültek. Narancsos olívaolajjal és vaníliafagyival ettük.

További egészséges, vega, és kreatív ételekért kattintsatok a Vegasztrománia blogra!

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk