GASZTRO

Mentsd meg a maradék sonkát!

Ha már tényleg csak egyik helyről a másikra rakod, süss belőle pitét!

Link másolása

Gondoltam, hogy jó lesz valamelyik este vacsorára, így még húsvétkor elrejtettem hozzá a sonkát. Muszáj volt eldugni, különben elfogy. Vacsorára tökéletes választás, mert 1 óra alatt kész van. Ebből 30 perc a sütés, a másik 30 perc pedig az összeállítás, ami szintén nem nagy feladat.

pite1

Hozzávalók

tésztához:

25 dkg liszt

12,5 dkg vaj

1 tojás

1 kiskanál só

1­2 kanál víz, ha szükséges

töltelék:

20 dkg főtt sonka

20 dkg zöldborsó

1 csokor újhagyma

kevés vaj vagy olaj

20 natúr sajtkrém

2 tojás

2 dl főzőtejszín

1 kiskanál só (nekem ennyi kellett)

ízlés szerint őrölt, fehér bors

Elkészítés

A tésztával kezdjük. A lisztet elkeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni a tészta, akkor 1­-2 kanál vizet adjunk hozzá, de csak óvatosan. Ha összeállt a tészta, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük 30 percre.

Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát kockákra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A vajat vagy olajat egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk, majd a sonkát és a borsót is beletesszük, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát is, de ekkor már nem sütjük tovább. A sajtkrémet a tojással kikeverjük, belekeverjük a tejszínt is és a sonkás keveréket.

pite3

Előkészítünk egy kb. 25 cm­es piteformát. A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk akkorára, hogy a formát kibélelve vele, az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk. Majd beleöntjük a tölteléket. Szépen eligazgatjuk, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 30­-40 perc alatt megsütjük.

Én 30 percig sütöttem, ekkora szépen megpirult a teteje, át is sült. Mielőtt kivesszük a formából várjunk egy kicsit, hogy ne legyen tűzforró. Melegen tálaljuk, majonézzel, tormával.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


GASZTRO
Cheddaros, kesudiós spirál
Ez a finomság olyan egyszerű, hogy akár egy váratlan vendég felbukkanásakor is elkészíthetitek.

Link másolása

A cheddar aromája és a kesudió teszi különlegessé ezt a spirált, ami tökéletes kiegészítője egy pohár bornak, baráti sörözgetésnek vagy a gyereknek tízóraira. Pillanatok alatt elkészül és nem biztos, hogy elég lesz egy tepsivel... ;)

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

8 dkg kesudió

5 dkg cheddar sajt

1 db tojás

1 evőkanál tej

törött bors

sajtos3

Elkészítés

A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesudiós masszát.

elk1

elk2

Ráreszeljük a sajtot, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, kissé összenyomkodjuk. A tésztából 1,5 centis csíkokat vágunk. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk őket úgy, hogy kettőt csavarunk rajtuk.

Lekenjük a spirálokat a maradék tojásos keverékkel, majd 200 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük őket.

elk4

sajtos2

Nyomj egy lájkot, ha szívesen kipróbálnád!

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk