hirdetés

GASZTRO
A Rovatból
hirdetés

Megkóstoltuk a tökéletes hamburgert

Igen, létezik ilyen, méghozzá a Baltazárban. A Men & Tál találta meg, de evett eperföldet és kézzel-lábbal grúz hachapurit is ezen a héten.

Link másolása

hirdetés

A Men & Tál ezen a héten ellátogatott az első magyarországi grúz étterembe, bepillantott két Michhelin Guide-beli nagynevű étterem konyhájába, formabontó salátákat kóstolt, és megtudhatjuk milyen 'eperföldet' enni Karinthy kedvenc kávézójában.

Baltazár

"Úgy tanultam meg főzni, hogy ettem." - Litauszki Zsolt, a 21, a Pierrot, a Pest-Buda, az És, a Spíler, a Spíler Shanghai és a Baltazár séfje.

M&T: - Michelin Guide-ba került a Baltazár, hajtasz a csillagra is?

hirdetés

L.A.: - Nem. Az csak elrontana mindent.

A várban található Baltazár, ami Litauszki Zsolt irányításával az ország egyik legjobb étterme, és panziója második a Tripadvisoron a budapesti hotelek közt. Ez így elég jól hangzik? Fine dining a várban, Michelin-matrica az ajtón, és mi megkóstoltuk azt a bizonyos tökéletes hamburgert, amit elhíresülése óta még tovább tökéletesített.

A tökéletesített tökéletes hamburgerhús titka, hogy Zsolt csontvelő hozzáadásával éri el a hús még húsosabb ízét. A sütésben egy olyan fatüzelésű kemence segít, amiből mindössze három van az országban. A zsömle omlós, szinte eltűnik a kezünkben, itt a hús az Úr, amire ráalázkodik megfelelő arányban egy bőséges adag cheddar\kéksajt (burgerfüggő nyilván). Ez kérem a tökéletes hamburger! Miközben feldolgozzuk a burgerélményt, Zsolt elmeséli milyen finom a bárányvégbél, mi van a Gozsdu alatt, és hogy a Baltazár helyén volt egykor az Állami Nyomda. A falon olyan régi filmplakátok figyelnek mint a Tanú vagy a Pál Utcai Fiúk, és ezeket bizony itt is nyomtatták anno.

Lent a 600 éves pincében brutális borok várják az elfogyasztóikat, és a hűtőkamrák mélyén csalán és lókolbász készülődik az összeolvadásra egy merészen új ételkölteményhez. A Baltazár magasra tette a lécet, de nem mászik bele a Michelin-mizériába, hogy eldobja a stílusát. Zsolt célja nemes egyszerűséggel, hogy az emberek gyakran visszatérjenek, és jót egyenek. Az emberek pedig jót esznek, és gyakran visszatérnek.

Legelő

"Mi egy kicsit másfajta salátabár vagyunk" - Balázs, a Legelő üzemeltetője, egy új és szabadabb saláta mennyországot alkotott, ami házhoz is megy.

legelo

Méghozzá nem is akárhogy megy házhoz! Keverj! A legelo.net-en saját magunk keverhetjük salátánkat, figyelhetjük a tápanyagtáblázatot, megadhatjuk a pontos mennyiségét az alapanyagainknak, vagy akár kész, idénysalátákat is választhatunk. Remekül el lehet szórakozni a honlapon, mire mindent összerakunk ízlésünknek megfelelően.

A Dob utcai üzlet világos, barátságos és a legkirályabban rehabilitált budapesti tűzfal mellett van. Odabent zöldségek óceánja vár minket a pultban, de mielőtt vadul választgatni kezdenénk, vizsgáljuk meg az étlapot, hiszen a salátakonceptek nem éppen mindennapiak. És hatalmas neveik vannak! Say Cheese! Ami egy gomolyás, kecskesajtos, edamis, mozzarellás, diós, szőlős saláta, vagy ott van a Scream & Shout, ami egy chilis-mustáros, kecskesajtos, jalapenos, paprikás, aszalt paradicsomos, savanyú-csípős-sós csoda.

Mi az Eperkét kóstoltuk eperszezon lévén, és meg kell hagyni, veszett jó volt. Eper, mozzarella, mandula és helyben főzött balzsamecet süpped a salátaágyba, és kihívó színeivel táncra hívja az étvágyunkat. Még talán a legcsökönyösebb húsevőknek is megindul a nyálelválasztása a friss, érett eprek láttán. (A hús választékuk is kiemelkedő). Az új, vagány salátatrend a Dob utcai mezők legelőin, és a legjátékosabb salátarendelő oldalon!

Men & Tál – Az étel és a mögötte van

A Men & Tál nem más mint az ország vendéglátó egységeinek bemutatása egy teljesen új szemszögből. Egy olyan gasztro\fotó, sőt gasztrofotó blog ez, amiben főleg a képek mesélnek az adott hely történetéről, dolgozóiról, ételeiről, egy minimális kritikával megspékelve. Ez a kritika azonban minden esetben a helyen szerzett pozitív élményről szól. Csákvári Péter, a Men & Tál kitalálója, fotós és szakács is egyben, ezért valahogy érthető, honnan jött az ötlet. Célja a két szakma egyesítésével nem az éttermek szigorú kritizálása, hanem a jó dolgok kiragadása a meglátogatott helyekről, a dolgozók bemutatása, és megmutatni, mennyi rejtett vagy felkapott kulináris kincs van a budapesti utcákon. Étvágygerjesztés nagylátószögben.

Bock Bisztró

"Vettünk két harcsát a halpiacon, amik összsúlya 167 kg volt. A kézilabda méretű gyomrukat lefejtettük, és chilis olíva olajban lepirítottuk" - meséli Viktor, és így történt, hogy mi harcsapacalt ettünk a Bock Bisztróban.

bock

Varjú Viktor, a Bock konyhafőnöke körbevezet minket a konyhán, és kocsányon lógó szemekkel figyelünk. Budapest talán legkisebb fine dining konyhája eredetileg a Corinthia Hotel kávéskonyhája lett volna, ehhez mérten alakították ki. Viktor elmeséli, hogyan dolgoztak fel a két négyzetméteres húselőkészítőben 5 kecskegidát, és hogy mennyire kell lehajolni, ha be akarunk lépni a szárazáru raktárba, majd kijelenti, hogy nincs is helyük az ételt állni hagyni, ezért is készítenek mindent a lehető legfrissebben. A konyhán, a szakácsoktól elvárás az ötletelés. Aki a hónap legjobb ételével áll elő, negyven rongyot kap. Ezt nevezem motiválásnak!

Meg is látszik a táblán a heti ajánlatokon, hogy nem aznap guglizták ki a menüsort. Tesztalanyunk, a harcsapacal mellett, a lábával tűzött gyöngytyúk comb, friss tavaszi zöldségekkel. Az ember nem állja meg hümmögés nélkül az elfogyasztását, gyönyörűen tálalt, és nagyon átgondolt. A harcsapacal egy nagyon sok a-betűs és nagyon jó gondolat, én itt kóstoltam először. A harcsagyomor egy szerényebb ízvilággal rendelkezik, amit itt chilivel kellemesen csípőssé tettek, valamint ropogós hagymával kapott még egy markánsabb ízt a saláta. A kéthetente változó ajánlat zseniális, és rohadt nehéz róla választani, mert legszívesebben ABC sorrendben ennéd végig. Ott is figyel az a Michelin Guide-matrica az ajtón, de nem a legyek hordák össze!

Hadik kávéház

"Két évvel ezelőtt anyukámnak készítettem az Eperföldet, anyák napjára. Most újra elővettem, finomítottam rajta, és hétfőtől bárki megkóstolhatja nálunk".

hadik

A több mint száz éves Hadik sokat tudna mesélni a múlt századról. Ez volt Karinthy Frigyes és felesége, Böhm Aranka törzshelye, de sokszor megfordult itt Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső és Rejtő Jenő is. Nevét a húszas években kapta, a közelben lévő Hadik-laktanyáról. A szomszéd Szatyor Bár és Galéria neve is ezekből az időkből származik, hiszen még Karinthy nevezte el a Hadik pincéjét Szatyornak, a falak gyékényborítása miatt. A második világháború alatt a kávézó bezárt, de 2010-ben újranyitott.

Zolinál már jártunk a Szatyorban, most a Hadik irányból támadjuk, és meglestük legújabb desszertjét, az Eperföldet, ami valóban úgy néz ki, mint egy pár szem eper egy tányér földön. Egy jó tányér földön. A ‘föld’ azonban csokis morzsa, ami egyébként eltakar egy hibátlanul elkészített eper mousse-t (az lehetne a vakond?). Zolit, a dán Noma étterem inspirálta, akik ételeikkel visszanyúlnak a természetbe. Az idei eperszezon egyik legötletesebb desszertje már kapható a Hadikban és a Szatyorban is!

Hachapuri

"Ezt nem szabad evőeszközzel enni, van mögötted egy tévé, az majd eligazít" - és volt mögöttem egy tévé, ami eligazított. Határozottan új élmény volt a hachapuri acharuli fogyasztás.

hachapuri

Az Andrássy út bejáratánál nemrég nyílt a grúz Hachapuri étterem, és ezzel elsőként behozta Magyarországra a grúz konyhát. Grúzia! Ugye, hogy elsőre a háború ugrik be? Annak befejeztével végre valami vidámabb grúz dolgot is felfedezhetünk tőlük. A konyhát Jakob vezeti, aki egyenesen Grúziából jött egy társával együtt, valamint három magyar szakács segít nekik, akik szintén kint tanultak be, hogy minél autentikusabb lehessen a már amúgy is egyedi vállalkozás (a nyelvi ellentétek miatt, igazi activity-zés van a konyhán).

Grúz limonádék, és látványkonyha fogad. Mindenképp hachapurit eszünk (tésztafélék gyűjtőneve grúzul), abból is az acharuli változatot, ami még két választható csoportra bomlik. A és B csoporton belül különböző feltétek közül választhatunk mint például sajtos-tojásos, grúz csirkepörköltes vagy a spenótkrémes-sajtos. A választott feltéteket egy tésztahajóba töltik és megsütik. A végeredmény baromi jó, és már ugranál is neki, amikor az agyad leblokkol. Fogjam meg? Nem. Evőeszköz? Nincs. Szemfülesek már a rövid várakozási idő alatt felfedezhették a pultnál lévő tévéket, amik áthúzott evőeszköz logóval ellátott, evés eligazító műsorokat vetítenek. Igen kérem! Egyébként nem bonyolult a dolog, mindössze le kell tépni a hajó sarkát, azzal összekeverni a feltéteket, majd a tésztadarabbal elfogyasztani.

A különleges étkezés garantált, sőt egy bizonyos fokú izgalom is jelen van (azért az elején még kételkedünk kicsit az új étkezési forma sikeres kivitelezésében). A jóllakási folyamat pedig sosem volt még ilyen szórakoztató. Visszatérős hely, egy élmény volt.

Még több ételkritikát a Men & Tál blogon tudsz olvasni, ahová minden nap felkerül egy budapesti étterem.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
GASZTRO
Bocuse d'Or: Franciaország nyerte a világversenyt, fotókon a magyar csapat menüje
Az idei legnagyobb változás az volt, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kellett készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag volt a paradicsom.

Link másolása

hirdetés

Franciaország nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or fődíját, amelyet hétfő este hirdettek ki a franciaországi Lyonban. A második helyezett Dánia, a harmadik Norvégia lett, a magyar csapat a 11. helyen végzett.

A verseny legjobb commis-jének járó díjat a svájci csapat segítője nyerte, a legjobb elviteles téma különdíját Svédország, a legjobb hústálnak járó elismerést Izland kapta.

A vasárnap és hétfőn Lyonban, a SIRHA kiállítás keretein belül megtartott döntőben összesen 21 nemzet csapata készíthette el fogásait, a magyar csapatot vezető Veres István séf hétfőn versenyzett. A csapat tagja Molnár Bence commis (segéd) és Széll Tamás coach, a csapat elnöke ezúttal is Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke volt.

Idén első alkalommal adták át a Bocuse d'Or Social Commitment Awardot, vagyis a társadalmi felelősségvállalást díjazó elismerést: a díjat Kolumbia kapta. A díjat az a csapat kaphatta meg, amely a legelkötelezettebbnek találtatott az olyan témákban, mint az élelmiszersegély, élelemosztás, a pazarlás elleni küzdelem, a fenntartható termesztés.

Ilyen hosszúra nyúlt felkészülés még sosem fordult elő a Bocuse d'Or, világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyénektöbb mint három évtizedes történetében. A szinte zárt kapuk mögött, tavaly októberben megrendezett tallinni európai válogató után a lyoni világdöntőt többször is elnapolták, így most kivételesen nem január, hanem szeptember végére tolódott.

hirdetés

A koronavírus-járvány hatására nemcsak az időpontot, hanem a versenyfeladatot tekintve is történt változás, hiszen a Bocuse d'Or verseny híres arról, hogy szinkronban van a világban zajló eseményekkel és az aktuális kulináris trendekkel.

A legnagyobb változás, hogy a csapatoknak a szokásos tányértéma helyett elviteles menüt kellett készíteniük, három fogást, amelyek közül mindegyikben kötelező alapanyag volt a paradicsom.

A magyar csapat előételként ratatouille tarte-ot készített konfitált paradicsommal, paradicsom vinaigrette-tel és petrezselyem olajjal, főételként garnélával töltött derelyét grillezett paradicsommal, garnéla-bisque-kel és fehérparadicsom szósszal tálalva. A desszert paradicsom-eper-bodzavirág baba, egy klasszikus francia desszert volt, eredetileg egy rumos szirupba áztatott tészta.

A korábbi évekkel ellentétben az egyik leglátványosabb és legizgalmasabb versenyfeladat, a hústéma prezentálásához a csapatok ezúttal nem önállóan tervezték és készítették el tálaikat, hanem mindenki egyforma tálat kapott. Ez egészült ki egy fém edénnyel, melyben egy ragut kellett bemutatni. Ez a hús harmadik köreteleme, melynek zöldségekből és magvakból kellett készülnie.

Veres István és csapattársai brezírozott marhastefániát és fűszervajjal töltött "madelaine-t" készítettek. A hústál elemei között kétféle vegán burgonyaköret jelent meg: konfitált burgonya hagymalekvárral, savanyított kaprilevéllel és kakukkfűvel, valamint ropogós burgonyapuffancs burgonyapürével. A ragutálban krémes zöldségragut tálaltak sajtszósszal, emellett brokkoli és sült cékla salátát is bemutattak tormával és almával.

A Bocuse d'Or versenyeken a végső pontszámok tekintetében mindig fontos szerepet kap a fenntartható gondolkodás, a pazarlás redukálása. Így a 2021-es lyoni döntőn is

nagy szerepet kaptak a fenntarthatósági szempontok.

Az elviteles ételek csomagolásával kapcsolatban elvárás volt, hogy azok újrahasznosíthatók legyenek. Ezen kívül pedig a konyhai zsűri idén a szelektív hulladékgyűjtés mellett a fel nem használt nyersanyagok mennyiségére is nagy figyelmet fordított.

Mivel a világdöntőre több mint fél évvel a szokott időpont után került sor, közben a Magyar Bocuse d'Or Akadémia gőzerővel készült a következő versenyre is, és október 21-én már le is bonyolítja a magyar döntőt, amelyen Adamek Balázs, Dalnoki Bence, Huszár Tibor, Kelemen Roland és Veres István méri össze tudását. A tét óriási, hiszen a nyertes képviselheti Magyarországot a 2022. márciusában megrendezésre kerülő európai válogatón, amelynek 2016 után ismét Budapest ad majd otthont.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
GASZTRO
Szilveszteri süti, ami garancia lehet a sok pénzre is
Tökéletes szilveszteri bulisütemény. Ráadásul leveles is, ami azt jelenti, jövőre sok papírpénzetek lesz.

Link másolása

hirdetés

Ezzel a finom, roppanós pereccel kívánok minden kedves olvasómnak békés, boldog új esztendőt - írja bloggerünk.

hirdetés

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

12,5 dkg liszt

7,5 dkg vaj

7,5 dkg cukor

2,5 dkg keserű kakaópor

1 tojás fehérje

1 csomag vaníliás cukor

1 kanál tej

1 csipet só

lekenéshez:

1 tojás sárgája

1 kávéskanál tej

valamint mandula forgács a szóráshoz

Elkészítés

A leveles tésztát kinyújtjuk kb. 25 x 40 cm-es lappá. A kakaós tészta hozzávalóit tálba tesszük és kemény tésztát gyúrunk belőle. Kinyújtjuk fele akkorára, mint a leveles tésztánk. Rátesszük a leveles tészta egyik felére, a másik leveles részt pedig ráhajtjuk.

Éles késsel felcsíkozzuk a réteges tésztát, majd a csíkokat becsavarjuk és a két végét összecsippentve, karikákat alakítunk ki belőlük. A kész karikákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tejjel kikevert tojássárgájával lekenjük őket és egy kevés mandulaforgáccsal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, 175 °C-on pirulásig sütjük a pereceket. Kihűtjük őket, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

Ha pedig nem szeretnéd, hogy a buli tönkremenjen, fogadd meg tanácsainkat – kellő iróniával!

Még több hasonló receptért, keresd a ILLÉSKRISZ KONYHÁJA blogot!

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
GASZTRO
A legkülönlegesebb töltött káposzta karácsonyra
Ha már meguntátok a töltött káposztát, de mégsem szeretnétek az ízét hiányolni, ne féljetek az újítástól!

Link másolása

hirdetés

Mindig készül nálunk karácsonykor töltött káposzta, természetesen abalében. De mivel nagyon szeretem a savanyú káposztából a rakott változatot, idén inkább azt készítek.

S ha már ünnep, arra gondoltam, mért ne lehetne szép formát adni neki, és úgy elkészíteni, hogy dísze legyen a terített asztalnak. Hát íme a próbaváltozat!

Drága kisfiam, mikor meglátta, kedvesen megjegyezte:

mi akkora parasztok vagyunk, hogy nálunk még a szülinapi torta is káposztából készül.

hirdetés
Hozzávalók

1 kg savanyú káposzta (Kovászolt káposztából is készíthető.)

8-10 savanyított levél (nagy)

1 kg darált hús

6 db 1 cm vastag füstölt sonka szelet

3 fej vöröshagyma apróra vágva

2 kanál mangalica zsír

1 evőkanál pirospaprika

1 tojás

kapor

bors

20 dkg főtt rizs

petrezselyem levelek

tejföl

Elkészítés

A sonka szeleteket kiklopfoljuk. A darált húst alaposan összekeverjük a tojással, 1 fej összevágott vöröshagymával, kaporral, sóval, borssal.

2 fej összevágott vöröshagymát üvegesre párolunk a zsiradékon, belekeverjük a paprikát, és az alaposan kinyomkodott káposztával összedolgozzuk. Kissé megpároljuk. (Ha nagyon savanyú a káposzta, ki kell mosni vízben.)

Egy magas falú, edényt kizsírozunk- az enyém 20x30 centis ovális forma), majd kibélelünk kb. 4 nagy levéllel, úgy, hogy túllógjon a peremen. A rétegek a következők: sonka, káposzta, darált hús, káposzta, rizs, tejföl, káposzta, sonka.

Mindegyik réteget alaposan ledöngölünk. Az utolsót beborítjuk a maradék káposzta levéllel. Az edényt lefóliázzuk, és lefedjük. 180 fokos sütőben két órán át sütjük, ha kész tálra borítjuk, tetejét petrezselyemmel és tejföllel díszítjük.

Mielőtt nekiálltok, ajánlunk egy különleges előételt is:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
GASZTRO
Teljesen átalakul és új nevet kap a NetPincér
Néhány héten belül teljesen megújul a 22 éves márka, amely foodpanda néven működik tovább.

Link másolása

hirdetés

22 éves fennállásának eddigi talán legnagyobb mérföldkövéhez érkezett a NetPincér: néhány héten belül teljesen új arculattal, foodpanda néven működik tovább. A cég a globális kiszállítási piacon trenddiktálónak számító, és ugyanúgy a Delivery Hero cégcsoporthoz tartozó foodpanda család tagjává válik, így a technológiai újítások még hamarabb érkeznek majd Magyarországra, illetve a magyar felhasználók országokon átívelően használhatják ugyanazt a megszokott mobilalkalmazást. Tulajdonosváltás azonban nem történik és a lényegi elemek is változatlanok maradnak: a foodpanda ezentúl is olyan tech-alapú gyorskereskedelmi tevékenységet folytat országszerte, ami képes kiszállítani szinte bármit, amire a megrendelőknek szüksége lehet, akár 30 percen belül.

1999 óta működik hazánkban a magyar alapítású NetPincér, amely 2016-ban a világszerte több, mint 50 országban jelenlévő Delivery Hero vállalatcsoport tagja lett. Az elmúlt években rengeteget fejlődött a márka, ennek köszönhetően pedig mára a NetPincér több, mint egy ételrendelő platform - hiszen már szinte bármit kiszállítanak, amire a vásárlóknak rövid időn, akár 30 percen belül szüksége lehet. Részben ennek is köszönhető, hogy a márka újrapozícionálása mellett döntött a vállalat.

Egy másik, ezzel párhuzamos törekvés, hogy a Delivery Hero cégcsoporton belül szeretnék egységesíteni a márkákat Európában, ennek első lépéseként a kontinensen Németország után Magyarországon vezetik be elsőként az új foodpanda márkát. Ezzel pedig olyan előnyöket is élvezhet a magyar közönség mostantól, mint az új szolgáltatások gyorsabb bevezetése, vagy a megszokott applikáció országokon átívelő használata.

A foodpanda a nemzetközi háttérnek és a márkaváltásnak köszönhetően az eddigieknél is gyorsabb innovációra készül, a cég azonban ugyanaz marad. Szó sincs tulajdonoscseréről, hiszen a foodpanda a Delivery Hero cégcsoport márkája, amelyet már eddig is több ázsiai és európai országban használtak. Azt azonban jelzi a márkaváltás is, hogy a magyar piac kiemelten fontos számukra és a vállalat 22 év után is még sok évre tervez Magyarországon. A foodpandával megmarad a cég csaknem 6000 éttermi és üzleti partnere, és továbbra is együtt dolgoznak majd a több, mint 4300 szerződött futárpartnerükkel, hogy kiszolgálják a most már több mint 2 milliós megrendelői bázisukat.

A felhasználóknak nincs oka aggodalomra, hiszen ugyanúgy működik tovább a tavaly bevezetett webes és mobilapp platform is, amely szeptember végétől elsődlegesen a foodpanda.hu felületen és foodpanda appon keresztül lesz elérhető, de egyelőre NetPincérként is ugyanúgy megtalálják a felhasználók. A felületek megjelenése átalakul az új márkának megfelelően, de az oldal és a mobilalkalmazás is a megszokott módon működik tovább.

“Ugyanolyan gyorsan és megbízhatóan működünk majd, ahogyan eddig, sőt, hatékonyságunk csak erősödni fog a jövőben. A márkaváltás hozzásegít minket az eddigieknél is gyorsabb fejlesztésekhez és új szolgáltatások bevezetéséhez a lehető legjobb ügyfélélmény érdekében. A Delivery Hero európai foodpanda országaiban egy kis idő múlva mindenhol azonos lesz az alkalmazás, ami azt is jelenti, hogy mindegyik fogyasztónk külföldön is ugyanúgy tudja használni a foodpanda applikációt étel-vagy például élelmiszer-rendelésre, mint itthon. Azzal pedig, hogy szolgáltatásunk tovább bővül és fejlődik, a foodpanda növekedni és terjeszkedni fog a jövőben Magyarországon: több száz új munkahelyet tervezünk létesíteni és több ezer új futárpartnernek kívánunk munkát biztosítani a beütemezett több milliárd forintos befektetéseinknek köszönhetően” - mondta el Patai Zoltán, a Delivery Hero Hungary Kft. ügyvezető igazgatója a bejelentés kapcsán szervezett sajtóeseményen, ahol azt is hozzátette, hogy a márkaváltás természetesen a partnereiket is csak pozitív irányban érinti.

hirdetés

A foodpanda márkát 14 országban (pl.: Japán, Taiwan, Németország, Szingapúr) több millió ember ismeri, szereti és bízik benne, így partnereik mostantól egy nemzetközileg ismert márkához csatlakozhatnak. A velük kötött szerződések ugyanazok maradnak, sem a jutalékok, sem az egyéb szolgáltatásaik árában nem várható változás az éttermi és üzleti partnerek tekintetében. Ugyanez igaz a szerződött futárpartnerekre is: az ő szerződéseiket sem befolyásolja a márkaváltás.

Az új márka bevezetésére a tervek szerint szeptember végén kerül majd sor, addig még NetPincérként vehető igénybe a szolgáltatás.

A foodpanda márkaernyő alatt a cég saját, ma már 7 raktárból szállító élelmiszerüzlet-hálózata, a NetPincér market is átalakul, és a továbbiakban panda market néven működik tovább, sőt erős vidéki terjeszkedésbe fog ezzel párhuzamosan.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: