/gasztro/meggyes-turos-lepeny/
hirdetés

GASZTRO

Meggyes-túrós lepény

Gyorsan elkészül a divatos pettyes-meggyes lepény. A kicsik, a tinik és mindenki imádni fogja ezt a nyárias desszertet.

Link másolása

hirdetés

Ha már egyszer kimagoztuk a meggyet, onnantól kezdve igazán gyorsan megsüthető ez a sütemény. A pöttyös minta mostanában nagyon divatos, így a sütink még a divatrajongó tinik körében is nagy sikert fog aratni. A kisebb gyerekek pedig egyszerűen imádják leszedegetni a meggyszemeket, hogy aztán külön megegyék a túrós részt is.

meggyesturos2a

Hozzávalók:

A keksz alaphoz:

hirdetés

25 deka zabpehelyhes keksz

10 deka olvasztott vaj

A túrós részhez:

fél kiló túró

3 evőkanál cukor

2 evőkanál keményítő

2 tojás

1 evőkanál rózsavíz

A tetejére:

30 deka kimagozott meggy


meggyesturos1

Elkészítése:

A kekszet aprítógéppel ledaráljuk, összekeverjük a vajjal és a sütőformába nyomkodjuk.

A túrós krémhez is összedolgozzuk a hozzávalókat. Minél krémesebbre sikerült a túrót keverni, annál finomabb a végeredmény, ezért érdemes a túrót villával, vagy akár botmixerrel összetörni.

A túrós keveréket ráöntjük a kekszes alapra, a tetejére pedig rápakoljuk a kimagozott, félbe vágott meggyszemeket.

1 órán keresztül sütjük 150-160 fokos sütőben.

Még több jó receptet az Ági főz blogban találhattok.

Ha tetszik a lepény, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk