/gasztro/medvehagymas-sajtos-lepeny/
hirdetés

GASZTRO

Medvehagymás-sajtos lepény

25 perc alatt elkészíthetitek ezt a húsmentes, rendkívül egyszerű, üde, tavaszi lepényt.

Link másolása

hirdetés

Itt a medvehagymaszezon. Érdemes kihasználni a természet adta lehetőségeket, és a piacokon árult medvehagymából minél többet szerezzünk be és fogyasszunk el, ugyanis nagyon jó hatással van az egészségre.

Elsősorban az emésztést javítja, de a koleszterinszint csökkentésben is fontos szerepe van. Vérnyomáscsökkentő és véralvadásgátló hatású. Külsőleg alkalmazva (bőrön) gombás betegségek kezelésére is alkalmas.

Ráadásul finom, bár én kezdetben nem szerettem, az erős fokhagyma íze miatt, de mára már megbarátkoztam vele. A medvehagyma kiváló párosítás a feta sajttal.

799px-Medvehagyma

hirdetés

Medvehagyma az erdőben

Hozzávalók 2-3 személyre:

1 adag kinyújtott leveles tészta

kb. 2 cm átmérőjű csokor medvehagyma

100 gramm feta sajt

1 tojás sárgája

medvehagymaslepeny

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

2. A leveles tésztát hajtsuk ki, tegyük rá a medvehagymát, és morzsoljuk rá a feta sajtot.

3. A végeket hajtsuk kicsit fel, és kenjük be tojássárgával, ezt a lépést el is hagyhatjuk.

4. A sütőben süssük kb 10-15 percig, amég szép barna nem lesz a tészta.

5. Melegen tálaljuk.

medvehagymaslepeny2

További finom ételekért kattintsatok az A' la carte Kulinária blogra!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk