/gasztro/mascarpone-hazilag/
hirdetés

GASZTRO

Mascarpone házilag

Lágy... jól kenhető... semleges ízű... egyszerűen finom. És olcsóbb.
Link másolása

hirdetés

Nagyon egyszerű és sokféle módon használható a végeredmény, akár édes, akár sós ételekhez is. A siker titka: 20 %-os, vagy annál zsírosabb tejfölt használjunk hozzá.

mascarpone1

Hozzávalók

450 g 20 %-os tejföl

450 g natúr joghurt

hirdetés

csepegtetéshez - textil pelenka vagy géz anyag

Elkészítés

Tejfölt és joghurtot fakanállal összekeverjük egy nagy tálban, majd textilbe öntjük a masszánkat. A textil négy sarkát átellenben csomózzuk és egy éjszakát fellógatva, csepegtetjük ki belőle a savót. Én ezt egy fakanál és vállfa segítségével a mosogató felé lógatva oldottam meg.

A kicsepegő savót feltétlen őrizzük meg, hiszen fel tudjuk használni pékáru sütésénél! Ha előre tudjuk, hogy sós dolgokhoz lesz rá szükség, akkor a tejfölbe keverhetünk 2 dobozonként fél teáskanál sót kicsurgatás előtt.

mascarpone2

450 g tejfölből kb. 250 g krémsajtot kapunk. Krémünket ízesíthetjük tetszés szerint fűszerekkel, friss fűszernövényekkel, édes és sós változatban egyaránt finom és egészséges. Amennyiben "keményebb" krémet szeretnénk úgy 2 x 450 g 20%-os tejföllel tegyük ugyanezt.

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk