hirdetés

GASZTRO
A Rovatból
hirdetés

Málnás csokitorta

Ha egy igazán nyári, csokis finomságra vágytok, akkor ez a csokitorta kiváló választás lehet. Hőségben is szállítható, piknikre, kerti partikra is tökéletes.

Link másolása

hirdetés

Hozzávalók:

200 g durvára vágott dió

400 g teljeskiörlésű liszt

100 g kakaó

hirdetés

1 csomag sütőpor

200 g barna nádcukor vagy nyírfacukor

6 tojás

400 ml napraforgó olaj vagy vaj

100 ml tejszín

csipet só

100 g durvára tört étcsokoládé

1 doboz málna

torta2

kaja_kozben_kicsi

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet és a kakaót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a sót, a tojást, a tejszínt, az olajat, a diót és az étcsokoládét és jól összekeverjük a tésztát. Kivajazott torta formába öntjük, rászórjuk a tetejére a málnát és az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Tippek:

Ha nem piknikre készül a torta, langyosan is tálalhatjátok vanília fagyival.

Figyeljetek arra, hogy mennyire karakteres az olaj íze és illata. Inkább semleges olajat vállaszatok, hogy ne befolyásolja a sütemény ízét.

Málna helyett szederrel is elkészítheted, úgyis nagyon finom lesz.

elokeszulet1_kicsi

További finom ételekért kattintsatok az A' la carte Kulinária blogra!

Ha te is megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: