hirdetés

GASZTRO
A Rovatból
hirdetés

Málnaital mentával

Mindenki számára remek nyári frissítő a mai receptünk.
Az Étallergia Online szakmai portál receptje - szmo.hu
2014. június 10.


Link másolása

hirdetés

Ez az alkoholmentes ital a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlása alapján gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus frissítő.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Gluténérzékenyek ne használjanak készen vásárolt porcukrot, mert glutént tartalmazhat! A mentából elég 1 levél az italba, mert nagyon intenzív az íze.

Gyerekeknek mentalevél nélkül készítsük!

malnaital_szm02

hirdetés
Hozzávalók

8 evőkanál málna

(néhány szem a díszítéshez is)

4 dl natúr, gluténtól és tejtől mentes rizstej (rizsital)

1 db mentalevél

néhány mentalevél vagy citromfű a díszítéshez

1 csapott evőkanál házilag darált porcukor vagy por alapú édesítőszer (cukor vagy édesítőszer nélkül is készíthető)

1 dl gluténtól és tejtől mentes, növényi, tejszínt helyettesítő krém

malnaital_szm03

Elkészítés

A málnát megmossuk, lecsöpögtetjük, szétterítve leszárítjuk. Kevés rizstejjel és a megmosott mentalevéllel összeturmixoljuk.

Hozzáadjuk a porcukrot vagy az édesítőszert, a többi rizstejet, a növényi krémet, majd néhány másodpercig együtt habosítjuk. Poharakba öntjük, málnával és mentalevéllel díszítjük. Behűtve fogyasztjuk.

malnaital_szm04vj

Ha megkóstolnád, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: