/gasztro/makparfe-meggyel/
hirdetés

GASZTRO

Mákparfé meggyel

Mákos finomság a fagyasztóból és meggy? Lehet ez rossz??
Szani receptje a Szani Konyhája blogon - szmo.hu
2015. március 10.

Link másolása

hirdetés

Gyerekkoromban rengeteg mákfagyit ettem, de mostanában nem találkoztam vele a fagyizók kínálatában, ezért nagyon megörültem ennek a receptnek. Aki szereti a mákot és a fagyit az ki ne hagyja!

nakparfe2

Hozzávalók

parféhoz:

500 ml tejszín (meggle cukrászhabot ajánlanám)

hirdetés

200 g darált mák

10 dkg cukor

2,5 dl tej

1 citrom leve v. 1 tk. citrom eszencia

öntethez:

1/2 üveg meggybefőtt

2 ek. cukor

1 ek. vaníliás puding

Elkészítés

A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.

Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük. Szilikon vagy rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.

Órák múlva tálra borítjuk. Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá. Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.

makparfe1

A meggyöntethez 3 ek. meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot. Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük. Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.

Oszd meg barátaiddal is, ha tetszett a recept!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés

Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk